Ducati spremno čeka novu sezonu

MotoGP | 13:10 24.01.2024.

Ovo je nova Ducati Lenovo grafika za 2024, s kojom će Frančesko Banjaja juriti svoju treću uzastopnu MotoGP titulu.

Boje su predstavljene tokom prezentacije ekipe, na kojoj je takođe učestvovao fabrički Ducati WBK tim, u ponedeljak ujutru u snegom prekrivenim planinama Madona di Kampiljo u Italiji.

Najnovija grafika sadrži neku novu fluorescentnu crvenu "koja podseća na krivinu u logotipu kompanije Ducati" i više plave boje, zahvaljujući italijanskoj telekomunikacionoj kompaniji TIM i aktuelnim Shell Advance logotipima .

Banjajin broj 1 je sada crn, a Bastijaninijev 23 beo.Pošto je osvojio 17 od 20 prošlogodišnjih MotoGP trka, četvrti naslov u konkurenciji proizvođača zaredom i prva tri mesta kada su vozači u pitanju, Ducati će novu sezonu početi kao glavni favorit.

Opet ćemo imati osam vozača na Desmosedici motociklu, tako da bi najveći rival Banjaji lako mogao da bude iz redova Ducatija. Tu pre svega mislimo na prošlogodišnjeg vicešampiona Horhea Martina (Pramac) i višestrukog pobednika trka Marka Bcekija (VR46), a da ne pominjemo dolazak šestostrukog osvajača premijerne klase, Marka Markesa (Gresini).Bastijaninijev debi za fabrički tim prošle sezone je obeležen brojnim povredama. Pobeda na Sepangu je bio svetli trenutak 2023. za njega. Sam vozač je više puta naglasio da se nije osećao potpuno prijatno sa karakteristikama kočenja motorom i ulaska u krivinu prošlogodišnjeg GP23 motocikla.

Ali prvi testovi sugerišu da je novi GP24 više prema prirodnom stilu oba fabrička vozača.

U međuvremenu, novi sistem koncesija za MotoGP će raditi protiv Ducatija, koji sezonu počinje sa smanjenim brojem guma za privatno testiranje i bez nastupa s pozivnicom.

Fabrički tim i Pramac će ponovo najnovije (2024.) motocikle, dok će VR46 i Gresini nastupati na prošlogodišnjim GP23.

Tagovi: ducati, motogp