Honda može da se bori za plasman od 5. do 10. mesta

MotoGP | 08:26 14.03.2023.

Hondina teška zima nastavljena je u Portugalu prošlog vikenda, na poslednjem dvodnevnom testu predsezone, koji je Markes je završio na 14. mestu i iza novog timskog kolege, Ðoana Mira.

Markes kaže da je vozio motocikl sa kojim je testrao u Maleziji, kao i da se osećao bolje dok se pripremao za trku.

Ali uprkos tome, priznaje da Honda neće moći da se bori za pobedu na otvaranju sezone.

"Nažalost, neke od stvari za koje je Honda očekivala da će funkcionisati na stazi nisu radile kako smo očekivali", rekao je Markes kada su ga zamolili da sumira svoje utiske s testa.

"Vozio sam isti motocikl s kojim smo nastupili u Maleziji. Istina je da smo malo promenili postavku, moj tim je organizovao dobar plan i uradili smo nekoliko koraka i osećao sam se sve bolje i bolje."

"Mogao sam da radim na ritmu, jer kada pokušavaš različite stvari u svakoj vožnji je teže."

"Ali na otvaranju sezone ne možemo da razmišljamo o podijumu ili pobedi. Moramo da razmišljamo o onome što imamo, da pokušamo da uzmemo najbolje."


"Videćemo šta će biti, ali u ovom trenutku, realno je očekivati da se borimo za plasman od petog do desetog mesta."

Markes ne bi ništa komentarisao da smatra da ovogodišnja Honda zaista ima neiskorišćeni potencijal, ali navodi da ne može da počne sezonu u negativnom raspoloženju.

"Sada svi na tabeli svi imaju nula bodova. Kada prođemo pet, šest trka, videće se gde smo."

"Ali istina je da moramo da napravimo korak napred, da nastavimo da se poboljšavamo. Ali ne možete započeti sezonu u negativnom raspoloženju. Morate početi sa pozitivnim mentalitetom, pokušavajući da pronađete najbolje."

"Ako treba da se borite za prvih pet, pokušajte da se borite za prvih pet. Ako treba da se borite za prvih 10, pokušajte da se borite za prvih 10."

"To je ključno. Ako počnete sezonu sa negativnim mentalitetom, biće to veoma duga sezona sa 42 trke."

Tagovi: honda