KTM spreman za novu sezonu

MotoGP | 10:44 12.02.2024.

Red Bull KTM je postao sedmi MotoGP tim koji je tokom digitalnog lansiranja predstavio svoj novi izgled za 2024, koji se čini nepromenjen u odnosu na prošlu godinu.

Osma godina projekta RC16 biće druga godina kako Bred Binder i Džeka Miler zajedno voze u fabričkoj ekipi.

Binder je završio najbolje od ostalih iza trojke Ducatija, dok je Miler bio 11. u svojoj debitantskoj sezoni u austrijskom timu.

Uz podršku tima GASGAS Tech3, KTM je zauzeo drugo mesto u konkurenciji proizvođača.

Ali iako je Binder ostvario dve pobede u sprintu, za razliku od Ducatija, Aprilije i Honde, nijedan vozač KTM-a nije osvojio gran pri prošle godine.

Pit Bajrer, direktor KTM-ove motosport divizije, je rekao: "Osećam da je paket sada veoma kompletan i da imamo sve prave ljude na pravim pozicijama, a takođe i postava vozača me čini veoma srećnim."

"Svako je mogao da razvija tokom poslednjih godina. Imali smo pobede u MotoGP-u i dostigli smo mnogo prošle sezone: četvrti u šampionatu, drugo mesto kod proizvođača, ali, naravno, naša velika meta, naš veliki san, je napad na titulu i osećam da smo 2024. spremni za to."

Pored četiri trkača - Bindera, Milera, Pedra Akosta i Augusta Fernandesa - KTM takođe može da računa na nastupe s pozivnicom za test vozače Danija Pedrosu i Pola Espargara.

Tagovi: gasgas, ducati, ktm, motogp