Markes postavio ultimatum Hondi

MotoGP | 13:16 13.09.2023.

Marku Markesu je Horhe Lorenco postavio direktno pitanje u vezi njegove budućnosti.

Njegov bivši timski kolega iz Honde ga je intervjuisao na španskoj televiziji uživo i zahtevao odgovore o Markesovoj velikoj odluci.

Tokom trke u San Marinu, kružile su glasine da je Markes samo na potpis od prelaska u Gresini. One su se smirile nakon tvrdnji da je Španac samo hteo da izazove reakciju Honde.

Lorenco je otvoreno upitao: "Možeš li 100% da potvrdiš da ćeš i naredne godine voziti za Hondu?"

Markes se nasmejao i odgovorio: "Imamo veoma važan test gde moramo da testiramo novi motor, gde logično moramo da nastavimo da se usavršavamo. To je onaj koji je Stefan Bredl koristio ovog vikenda."

"Odatle je jasno šta je Alberto Puđ hteo da kaže time da reči više ne važe, već da su važna samo dela."

"Honda mora da nastavi s radom."


"Činjenice nedostaju, neke stvari su preko potrebne. Vozač može dosta toga da obeća, ali ako nema rezultata, to je to", pomalo misteriozno je odgovarao Markes.

"Na kraju u projektu i vozač to zahteva, činjenice."


Markesovi prvi utisci o prototipu Honde iz 2024. u ponedeljak nisu bili sjajni, što je zabrinjavajuće za japanskog proizvođača.

Rekao je da će o svojoj budućnosti odlučiti za vreme trka koje se voze u Indiji i Japanu - dakle u narednih mesec dana.


Markes je stalno podsećao MotoGP padok da ima ugovor sa Hondom za 2024. godinu - što je činjenica, ali je Lorencu takođe dozvolio da postavi pitanje da li bi pokušao da raskine taj ugovor ranije.

On je dugo identifikovao Misano test kao ključni trenutak za planove u vezi svoje budućnosti u Hondi.

Najnoviji izveštaji pokazuju da je Markes zahtevao priliv evropskih inženjera da rekonstruišu projekat Honde, i da su mu ova uveravanja dali glavni japanski šefovi.


Izvršni direktor Ducati tima je, međutim, priznao da je zainteresovan za regrutovanje šestostrukog šampiona premijerne klase.

Daleko smo od kraja ove "španske serije".

Tagovi: ducati, motogp