Martin poslao jasnu poruku Ducatiju

MotoGP | 12:35 14.05.2024.

Horhe Martin je poslao poruku Ducatiju nakon trijumfa na Le Manu, jasno poručivši da je ovog vikenda bio broj jedan.

"Ovog vikenda sam bio broj jedan, u to nema sumnje."

Horhe Martin je pokazao odličnu formu u Francuskoj, pošto je nadmašio Frančeska Banjaju i Marka Markesa.

Nakon što je izgubio vođstvo na startu, Martin je čekao do poslednjih nekoliko krugova pre nego što je krenuo u borbu za lidersku poziciju.

Kada je Markes počeo da se približava vodećem dvojcu, Martin je znao da mora da bude brz u pokušajima da preuzme vođstvo.

"Ovo je četvrti put da sam napravio rekord [kruga], sprint i pobedio u nedelju. Nije lako i morate biti u odličnoj formi za tako nešto."


"Zaista sam srećan zbog ovoga. Kada smo stigli ovde, nisam očekivao da ću postići ovakve rezultate."

"Nisam najbolje startovao, ali odlazak iza Peka je bila dobra strategija jer sam ga proučavao i propuštao krugove i pokušavao da budem sa dobrim pritiskom u gumama, jer u ovim uslovima nije bio baš optimalan."


"Bio sam siguran iza njega i sa sedam ili osam kruga do kraja rekao sam da je vreme da uradim nešto. Pokušao sam prvi put, ali nisam uspeo da ostanem."

"Drugi put sam to uradio savršeno. Rizikovao sam da malo više kočim, ali se isplatilo."

"Poslednjih pet krugova je bilo tako dugo. Pokušao sam da idem napred i bio sam pomalo umoran jer je trka bila zaista duga."


"Vetar se malo promenio od juče pa je bilo teško. Ali uspeo sam da steknem određenu prednost."


Nakon postavljanja novog rekorda kruga, kvalifikacija na polu i pobede u sprintu, Martinova pobeda je bila još jedna jasna poruka Ducatiju ko je najbolji vozač u aktuelnoj sezoni.

"Teško je odvesti najbrži krug, osvojiti pol, pobediti na sprintu i glavnoj trci", dodao je Martin.

"Ovog vikenda sam bio broj jedan, apsolutno. Srećan sam zbog ovoga i pobediti Marka i Peka je neverovatno."

"Oni su neverovatni šampioni, a ja nisam MotoGP šampion. Zaista sam srećan što sam danas na ovoj poziciji."


Iako je vodio dugu borbu za pobedu s Banjajom, Martin je uradio nešto što ranije nije često radio, a to je nadigrao aktuelnog svetskog šampiona u direktnom okršaju.

Upitan da li je to bila njegova najbolja pobeda, Martin je rekao: "Mislim da nije. Mislim da je Mizano prošle sezone bio ogroman, ali pobeda je pobeda, a danas je bilo dobro."

"Mislim da se nismo borili jedni protiv drugih do poslednjeg kruga jer sam imao mali zaostatak tako da ne mislim da je to bila moja najveća trka, ali je svakako bila jedna od najboljih."

Tagovi: ducati, motogp