Niša od trke u Indiji ove godine, menja je Kazahstan?

MotoGP | 17:00 14.05.2024.

MotoGP je spreman da otkaže veliku nagradu Indije, a umesto toga njen septembarski termin bi trebalo da zauzme odložena trka u Kazahstanu. Ovakvu informaciju sugerišu dobro obavešteni izvori, bliski čelnicima premijerne klase.

Šampionat je prošle godine doživeo dugo očekivanu posetu stazi Bud na periferiji Delhija u okviru svoje ekspanzije u Južnoj Aziji, pri čemu je trka tekla glatko uprkos problema sa vizama uoči samog događaja.

Međutim, u poslednjih nekoliko meseci, postojala je neizvesnost u vezi sa drugim izdanjem velike nagrade Indije, a lokalni mediji sugerišu da promoter trke, kompanija Ferstrit Sports, nije platio svoje obaveze određenim stranama uključujući i samu Dornu.

Izvori navode da je odluka već doneta, ali će zvanično biti saoopštena tek posle 20. maja, kada prođe rok za plaćanje obaveza promotera indijske trke.

Umesto toga, MotoGP će održati debitantski gran pri Kazahstana od 20. do 22. septembra, a događaj je odložen od prvobitnog datuma u ​​junu zbog poplava u regionu.

MotoGP je ranije nije otkrio novi datum za trku na međunarodnoj trkačkoj stazi Sokol kada je objavio da kazahstanski događaj neće moći da se održi kako je ranije planirano MotoGP kalendarom.

Postojala je neizvesnost oko toga kako će MotoGP biti u stanju da ugura odloženi događaj zbog prepunog rasporeda za ovu godinu godinu, sa 11 rundi zakazanih za drugu polovinu sezone od avgusta do novembra.

Tagovi: motogp