Rosi nije hteo da učestvuje u dokumentarcu o Markesu

MotoGP | 08:19 13.03.2023.

Valentino Rosi je konsultovan za učešće u dokumentarcu o Marku Markesu, ali nije želeo da pruži svoju stranu priče.

Dokumentarni film Amazon Prajma prikazuje vozača Repsol Honde koji detaljnije neko ikad govori  o eksplozivnim incidentima koji su doveli do njegovog žestokog rivalstva s Rosijem.

Horhe Lorenco i Dani Pedrosa su intervjuisani u o sopstvenim odnsima s Markesom, ali je Rosi odbio ponudu da se nađe u filmu.

"Konsultovali smo Valentina, ali on nije želeo da učestvuje", rekao je režiser filma, Haime Peres.

"U centru je priča o Markesu, ali smo takođe razgovarali o događajima koji su uključivali Lorenca ili o prvim godinama sa Pedrosom gde je rekao neke izuzetno zanimljive stvari."

"Otišli ​​smo kod njih, objasnili smo im i obojica su pristala, ali Rosi nije."


Markes je otvoreno optužio Rosija da ga je namerno izbacio sa motora na ozloglašenoj trci na Sepangu, 2015, i priznao da nije želeo da pomogne svom rivalu u osvajanju šampionata te sezone."

"Verujem da bilo koji proizvod ovog tipa približava javnost protagonistima, onima koji su na Olimpu i pokazuje da su ljudi", rekao je reditelj Peres.

"Na ovaj način, humanizovanjem velikih zvezda, otvara se interesovanje i za druge gledaoce kojima verovatno nije palo na pamet da pogledaju celu sezonu MotoGP šampionata."

"Kada uđu, kao što se svima nama desilo, i sednu da gledaju film, oni će ostati jer je to spektakularan sport."


Rosi možda nije želeo da učestvuje, ali je intervjuisan Emilio Alsamora.

Alsamora, koji je bio Markesov menadžer od njegove 12. godine, je prošlog leta dobio otkaz na toj poziciji.

"Situacija sa Emiliom Alsamorom, posle mnogo godina, je veoma delikatna stvar koja se samo njih tiče, ali mi smo želeli da se nađe u filmu", rekao je Peres.

"Skoro da je u pitanju veza između oca i sina, koja je trajala 18 godina."

"To je nešto što se mora reći, ali sa pažnjom i poštovanjem koje zaslužuje."


"Ideja o snimanju dokumentarca potekla je od Marka, koji je smatrao da se nalazi u trenutku kada su ga njegove godine, zrelost i lična situacija učinili spremnim da snimi nešto svoje", objasnio je Peres.

"Film prikazuje Markesa i kao osobu, a ne samo kao vozača. Saznao je za dokumentarne filmove koje smo napravili, koji su mu se svideli, i odlučio se da mi uđemo u taj projekat."


"Ponekad se kompanija okrene glavnom junaku, ali u ovom slučaju je bilo obrnuto."

Tagovi: motogp