Rosijev VR46 tim spremno čeka početak nove sezone

MotoGP | 12:34 25.01.2024.

Ovo je nova grafika VR46 tima, s kojoj će se Marko Beceki i Fabio di Ðanantonio takmičiti u novoj sezoni premijerne klase.

Tim ima novog glavnog sponzora To je indonežanska državna kompanija za naftu i gas, Pertamina, koja je s VR46 potpisala trogodišnji ugovor o saradnji.

Nova grafika uvodi belu sa crvenom bojom Pertamine, koja će promovisati njen brend ulja Enduro, i fluorescentno žutu inspirisanu Rosijem. Logo Monstera je na kapama.

"Za 2024. Aldo Drudi je uneo revoluciju u grafički identitet tima uključivši našu fluorescentnu žutu DNK. Najbolji način da se počne nova avantura", rekao je direktor tima Alesio Saluči.

"S tehničke tačke gledišta, sa Ducatijem imamo najbolji dostupni paket na mreži, a Marko i Fabio su veoma brzi. Očekujem da ćemo se, pre svega, dobro zabaviti."

Valentino Rosi je rekao: "Ovih 10 godina otkako smo počeli da radimo na ovom projektu je prosto proletelo. U početku sam bio ubeđen da MotoGP nije naš pravi cilj, ljudi oko mene su me dosta ohrabrivali na takav potez, Učio među prvima."

"Stvari su išle dobro od samog početka i prošla godina je bila nezaboravna, fantastična, svi su podigli lestvicu. Prva MotoGP pobeda u Argentini znači ispunjenje sna za nas."

 "Očekuje nas mnogo novih stvari 2024. godine: novi glavni sponzor, novi vozač i tehnički paket najvišeg nivoa."

"Veoma sam zadovoljan partnerstvom sa Pertaminom Enduro, indonežanskim navijačima. Uvek su imali veliku naklonost i poštovanje prema meni."

"Marko i Fabio su novi par, ali su dva veoma brza vozača i dva dobra momka. Bila je veoma duga zima i jedva čekam da ih vidim na stazi u Maleziji, a zatim u Kataru na početku sezone."

2023. je bila odlična sezona za VR46 s Becekijem koji je pobedio na tri trke, nakratko vodio na svetskom šampionatu i doveo svoju godinu dana staru mašinu na treće mesto u ukupnom poretku iza fabričkog Ducatija Frančeska Banjaje i Horhea Martina.

 Beceki je odbio šansu da sedne na fabrički motor u Pramac timu i odlučio je da ostane u VR46, ali je njegov timski kolega Luka Marini - koji je prošle godine proslavio svoje prve MotoGP podijume - otišao u Hondu kao zamena Marka Markesa.

Na Marinijevo mesto dolazi Fabio di Ðanantonio, koji je pokazao fantastične performanse na kraju sezone za Gresini, što je kulminiralo debitantskom pobedom u Kataru.

I Beceki i Di Ðanantonio će ove sezone voziti Desmosedici GP23.

Tagovi: ducati, motogp