Zvanično: Aldeger potpisao dvogodišnji ugovor s Ducatijem

MotoGP | 14:50 19.03.2024.

Mlada španska zvezda Fermin Aldeger potpisao je dvogodišnji ugovor s Ducatijem, koji na snagu stupa od 2025.

Vozač Boscoscuro tima, koji je privukao dosta pažnje s četiri uzastopna trijumfa na kraju prošle Moto2 sezone, će najverovatnije voziti za Pramac.

Međutim, u saopštenju nije navedeno za koji tim će 18-godišnjak voziti naredne godine.

"Želeo bih da poželim srdačnu dobrodošlicu Ferminu u porodicu Ducati i jedva čekamo da ga vidimo kako vozi naš Desmosedici GP", rekao je generalni menadžer Ducati Corse, Ðiđi Dalanja.

"Oduševljen sam ovim sporazumom jer je Aldeger jedan od najjačih vozača u novoj generaciji MotoGP-a."

"Tokom poslednjih nekoliko godina pratili smo njegov razvoj, tokom prošle sezone pokazao je neverovatnu brzinu. On je veoma mlad momak s izuzetnim potencijalom i mi ćemo mu pružiti svu tehničku podršku da se dalje razvija."


Aldeger je bio predmet glasina o prelasku u MotoGP-u prošle sezone pre nego što je potvrdio da će odraditi poslednju godinu svog Moto2 ugovora. Evo šta je on rekao:

"Ushićen sam što imam ovu priliku; zahvaljujući Ducatiju, ostvariću san koji imam od detinjstva. Došlo je vreme da napravim veliki skok i takmičim se sa najboljim vozačima sveta, a šta više, uradiću to sa najboljim motociklom na mreži."

"Želim da izrazim svoju zahvalnost Ducatiju, posebno Ðiđiju Dalinji, na veri koju su imalu u mene od početka naših razgovora. Zahvaljujem se Luki Boskoskuru za sve što smo ostvarili zajedno. Zahvalan sam i svojoj porodici, mom menadžeru, Ektoru Fobelu, i svima koji su, na ovaj ili onaj način, doprineli mom putovanju dovde."


"Sada kada znam šta budućnost nosi, vreme je da se fokusiram isključivo na ovu sezonu, gde se suočavam sa značajnim izazovom u Moto2. Daću sve od sebe da napustim ovu kategoriju uzdignute glave i da ostvarim najbolje moguće rezultate pre nego što krenem u novu avanturu u MotoGP-u."

Tagovi: ducati, motogp