BMW objavio prvi Razgatliogluov nastup na bavarskom motociklu

WSBK | 10:30 08.01.2024.

BMW je objavio video snimak nastao na prvom testu Topraka Razgatlioglua na M 1000 RR.

BMW Motorrad WSBK tim objavio je video koji prikazuje nastup turskog vozača na testu voženom na stazi Portimao u Portugalu.

Autodromo Internacional do Algarve bio je domaćin prvog Razgatliogluovog testa na BMW M 1000 RR mašini prošlog novembra, nakon završetka njegovog ugovora sa Yamahom, a BMW je sada objavio snimak na kojem vozač s brojem 54 testira nemački motocikl.

Razgatliogluov prelazak u BMW bio je jedan od nekoliko glavnih poteza vozača u WSBK-u prošle sezone, zajedno sa prelaskom Džonatana Ree u Yamahu, promocijom Nikola Bulege iz fabričkog Ducati Supersport tima u WSBK tim iste organizacije i potpisom Andree Janonea za Go Eleven Ducati, nakon prestanka suspenzije.

Ali verovatno je Razgatliogluov prelazak na BMW sa Yamahe ono što stvara najveće uzbuđenje za 2024.
S obzirom da dominantni Alvaro Bautista ostaje u Ducatiju za predstojeću sezonu, Razgatliogluov prelazak na M 1000 RR je možda najbolja šansa da vidimo pravu borbu za titulu svetskog prvaka. godine. Uz svo poštovanje prema šestostrukom šampionu sveta, Džonatanu Rei, koji će u novoj sezoni voziti Yamahu R1.

U poređenju sa Yamahom ili Kawasakijem, BMV ima veći inženjerski potencijal, jednostavno zato što je njegov motor snažniji od motora druga dva motocikla, a sasvim je jasno da su performanse na pravcu jedna od najjačih strana Ducati paketa koji je u poslednje dve sezone osvajao titule.

Koliko će tačno Razgatlioglu biti konkurentan na M 1000 RR ostaje da se vidi, ali bar za sada možemo da uživamo snimcima Toprakove vožnje.

WSBK šampionat za 2024. počinje narednog meseca. Tačnije 23-25. februara na stazi Filip Ajlend u Australiji.

 

 

 

Tagovi: BMW, ducati, kawasaki