Ducati dominantan u Španiji, Redingu dve pobede

WSBK | 08:45 03.08.2020.

Sedam dana nakon druge MotoGP trke na Heresu, nastavljeno je takmičenje u WSBK šampionatu, a ako je suditi po trci u Španiji, čeka nas dosta uzbuđenja u nastavku sezone.

Prvu trku vikenda je osvojio Skot Reding, kojem je to ujedno bio i prvi trijumf u WSBK. Britanac je impresivno pobedio svog zemljaka i aktuelnog šampiona, Džonatana Reu, poslavši mu jasnu poruku da će se ove godine boriti na najviši plasman.

Vodio je Rea, a u jednom trenutku je i Razgatlioglu bio ispred njega, ali vozač Ducati tima se nije predavao. Šest krugova pre kraja je preuzeo čelnu poziciju i tu ostao do finiša. Na podijumu se našao i Razgatlioglu.

Najviše su razočarali Tom Sajks i Van der Mark, koji zbog tehničkih problema nisu uspeli da pokažu ono što se od njih očekivalo.

Odgovor Ree je stigao na superpol trci, koju je lako dobio i tako zaradio pol poziciju za drugu trku. Drugo mesto je osvojio Skot Reding, dok je Van der Mark sredio probleme sa svojom Yamahom i osvojio svoj prvi podijum u 2020. godini. Razgatlioglu je opet imao problema s mašinom, pa nije uspeo da odveze superpol do kraja.

Skot Reding je pokazao da će biti ozbiljan favorit za naslov, ubedljivo pobedivši na drugoj trci u Španiji. Najveći konkurent na drugoj trci mu je bio klupski kolega, Čez Dejvis, dok se Kawasaki prilično mučio. Razgatlioglu je uzeo novi podijum, dok je Rea vikend završio osvajanjem šestog mesta.

Šampionat se nastavlja narednog vikenda u Portugalu.

POREDAK VOZAČA:

1. Skot Reding - 98                                                                           
2. Džonatan Rea - 74
3. Aleks Louz - 72
4. Toprak Razgatlioglu - 66
5. Čez Dejvis - 57
6. Mihael van der Mark - 47

POREDAK PROIZVOÐAČA:

1. Kawasaki - 100
2. Ducati - 98
3. Yamaha - 86
4. Honda - 41
5. BMW - 27
6. Aprilia - 4

Tagovi: Yamaha, BMW, aprilia, ducati, honda, kawasaki, motogp