Yamaha želi da se bori za triplu krunu u 2024.

WSBK | 12:10 02.02.2024.

Pata Prometeon Yamaha je predstavila svoju grafiku za predstojeću sezonu, dok vodeći kandidati za titulu, Džonatan Rea i Andrea Lokateli, željno iščekuju početak ovogodišnjeg WSBK šampionata.

Prelazak britanskog vozača u Yamahu je naširoko propraćen, jer je to njegova prva promena proizvođača u gotovo deceniju. Šestostruki osvajač WSBK klase nije krio da želi da osvoji sedmu titulu - ovaj put kao vozač Yamahe.

Njegov timski kolega, Lokateli, se takođe etablirao kao jasan kandidat za podijume, a ove godine će voziti svoju četvrtu sezonu u Yamahi.

Kako objašnjava Pol Dening, direktor tima, cilje je borba za triplu krunu i navodi da će predstojeća sezona biti jedan od najuzbudljivijih u istoriji WSBK.

Borba za svetsku titulu nije lak podvig bez posvećenog, lojalnog partnerstva. Već devetu sezonu zaredom, italijanski proizvođač grickalica Pata, u vlasništvu Rema Gobija, je glavni sponzor - kojem se pridružio i zajednički sponzor Prometeon, jer inovativna kompanija za kamione, autobuse i poljoprivredne gume nastoji da izgradi svoju globalnu svest o brendu i svoj identitet.

Monster Energy se vraća nazad u Yamahin WSBK tim. Vrednu podršku programu pruža širok spektar ključnih partnera, uključujući Yamaha Indonesia i njenu poruku "Semakin Di Depan", Akrapovič, Pro-Bolt, Hel Performance, GB Racing, Solace Ciber, Minoli Tiles, GP Titan Tech, Ferodo, kao i mnogi drugi.

Nova sezona počinje na Filip Ajlendu, u Australiji, od 23. do 25. februara, posle jednog završnog testa.

 

Tagovi: Yamaha, Akrapovič, Hel