Sutra počinje EICMA sajam

Eicma | 10:21 22.11.2021.
Nakon prošlogodišnjeg otkazivanja usled globalne pandemije, najveći događaj u moto industriji se vraća na velika vrata.
 
EICMA sajam u Milanu počinje sutra, 23. novembra u halama Fiera Milano sajma.
 
Ovogodišnje izdanje će, bar se tako čini, biti manje nego prethodnih godina, jer nekih velikih imena neće biti među izlagačima. BMW je još ranije odlučio da se povuče sa EICMA salona, ali i sa Intermot sajma u Kelnu.
 
KTM je takođe odlučio da preskoči Milano, a samim tim ni Husqvarna ni GasGas se neće pojaviti. Ducati takođe neće biti među izlagačima, a italijanska kompanija se odlučila da svoje premijere otkrije javnosti kroz seriju onlajn predstavljanja.
 
Uprkos odsustvu tri najveća evropska proizvođača, EICMA će biti najveći događaj u moto industriji u proteklih godinu dana, a ono što nas čeka je nekoliko novih modela.
 
Piaggio grupa (Aprilia, Moto Guzii, Vespa), MV Agusta i Bimota spremaju nove modele, a tu će biti i Triumph.
Honda, Kawasaki i Suzuki će takođe predstaviti nove dvotočkaše u Milanu. Yamaha, četvrti član japanske „velike četvorke“, dolazi na EICMA salon, ali još uvek nije poznato da li će (i šta) prikazati.
 
Royald Enfield i Zero Motorcycles su potvrdili svoje prisustvo na EICMA-i, dok posebnu pažnju treba obratiti na CFMOTO. Kineski proizvođač ima zajednički poslovni projekat s KTM-om, pa će austrijskog DNK ipak biti u halama u Milanu.
 
CFMOTO će predstaviti svoj SR-C21, koncept koji po svemu sudeći dobar deo svoje tehnologije deli sa KTM-ovom predstojećom 490 tvin platformom.
 

Zato, spremite se. Čeka nas nekoliko uzbudljivih dana.

 

Tagovi: Yamaha, agusta, cfmoto, husqvarna, BMW, gasgas, ducati, honda, kawasaki, ktm, vespa, piaggio, suzuki, triumph