Benelli Tornado 402 predstavljen u Kini

Noviteti | 06:21 04.04.2023.

Italijanski brend Benelli predstavio je svoju najnoviju ponudu, Tornado 402, koji će u Kini proizvoditi njegova matična kompanija Qianjiang. Dok se deo razvoja i dizajna još uvek obavlja u Italiji, većina motocikala ove kompanije se sada proizvodi u Kini.

Ime Tornado se kod ovog brenda tradicionalno povezuje sa sportskim modelima, a novi Tornado 402 nije izuzetak. Ovaj potpuno opremljen sportski motocikl ima motor od 400 kubika koji će se verovatno svideti vozačima na brojnim tržištima.

Iako bi bilo logično da Benelli usvoji postojeći tvin agregat od 400 kubika koji ima Qianjiang ili QJ Motor, Tornado 402 umesto toga dolazi s novom jedinicom koja proizvodi 48 KS na 10.000 o/min. To što ga čini trenutno najmoćnijim QJ tvin agregatom ove kubikaže.

 

 

Šasija ima aluminijumsku jednostranu zadnju viljušku i cevasti čelični ram s nepodesivom obrnutom teleskopskom viljuškom na prednjoj strani i podesivim amortizerom pozadi, obe koje isporučuje Marzocchi. Nissin obezbeđuje kočioni sistem, koji uključuje dva diska od 300 milimetara napred i disk od 250 milimetara pozadi, zajedno sa ABS-om u standardnom paketu opreme.

 


Jedna značajna tehnološka karakteristika Tornada 402 je ugrađena kamera koja snima saobraćajne uslove i ugrađena je u vetrobransko staklo.
Snimak se može snimiti na pametni telefon pomoću aplikacije i automatski se čuva. Ova funkcija nije korisna samo za dokumentovanje vožnje, već i za bezbednost i sigurnost tokom putovanja. 

Tagovi: