Ducati proslavio uspešnu godinu novim specijalnim replikama

Noviteti | 10:13 18.12.2023.

Ducati slavi svoje sportske uspehe u 2023. lansiranjem serije od pet kolekcionarskih ograničenih izdanja Panigale modela. Ovi motocikli odaju počast trijumfima Banjaje, Bautiste, Bulege, Martina i Becekija u MotoGP, WSBK i WorldSSP šampionatima.

Ponuda se sastoji od četiri modela Panigale V4 i jednog Panigale V2 i  svi su proizvedeni u ograničenoj i numerisanoj seriji, sa autentičnim potpisom svakog vozača koji krasi rezervoar, praćen sertifikatom o autentičnosti. Pored uobičajenih karakteristika ograničenih izdanja za kolekcionare, Ducati uključuje tehničku opremu za svaki model, zajedno sa drvenim sandukom za transport.

Ovi ekskluzivni motocikli su predstavljeni na događaju "Campioni in Festa", gde je Ducati proslavio svoju izuzetnu sezonu i predstavio motocikle ograničene serije. Svaki model ima originalni autogram vozača na rezervoaru, zaštićen slojem providnog laka.Među Panigale V4, tri su transformisana u poklone u čast Desmosedici GP motocikala Frančeska Banjaje (63), Horhea Martina (89) i Marka Becekija (72) izMotoGP-u. Ovi modeli obeležavaju Ducatijeve uzastopne pobede u premijernoj klasi 2022. i 2023. Još jedan Panigale V4R je posvećen trijumfima Alvara Bautiste (19) u WSBK, obeležavajući Ducatijeve dve uzastopne godine na vrhu šampionata. Na kraju, Panigale V2 odaje počast trkačkom motociklu Nikola Bulege (11) u WorldSSP, proslavljajući timsko osvajanje svetske titule u nedavno završenoj sezoni.

Panigale V4 dobija značajne nadogradnje, uključujući STM-EVO SBK kvačilo sa devet diskova, Akrapovič homologovani prigušivač (2 kg lakši od standardnog) i novi Brembo kočioni sistem.Specijalno izdanje Bulega Panigale V2 je opremljeno Ohlins ogibljenjem, Akrapovič trkačkim prigušivačima (smanjenje težine motocikla za 5 kg) i raznim komponentama od karbonskih vlakana, uključujući prednje i zadnje blatobrane, štitnik lanca, štitnik poklopca kvačila i štitnik amortizera. Pored toga, Panigale V2 posvećen Bulegi nudi dalje prilagođavanje pomoću kompleta za uklanjanje registarskih tablica i ogledala, zajedno sa aluminijumskim poklopcem rezervoara.Za one koji su zainteresovani za kupovinu ovih ograničenih izdanja, cene su sledeće:

- Panigale V2 Bulega replika - 39.400 evra (ograničeno na 111 jedinica)
- Panigale V4 Bezzecchi replika - 57.700 evra (ograničeno na 72 jedinice)
- Panigale V4 Martin replika: 62.300 evra (ograničeno na 189 jedinica)
- Replika svetskog šampiona Bautiste - 62.300 evra (ograničeno na 219 jedinica)
- Replika svetskog šampiona Banjaje - 66.900 evra (ograničeno na 263 jedinice)


Planirano je da isporuka počne u julu 2024. godine.

Tagovi: ducati, Akrapovič, motogp