Stigla je nova Triumph Daytona 660

Noviteti | 16:18 10.01.2024.

Posle godina čekanja i meseci glasina, Triumph je konačno predstavio potpuno novi Daytona 660 motocikl.

Nova Daytona je zamišljena da nastavi karakter svog prethodnika i obećava uzbudljivo iskustvo sportskih performansi u kombinaciji sa vrhunskim kvalitetom, mogućnostima i specifikacijama. Takođe, nova Daytona 660 pokazuje značajnu evoluciju Triumphovog prepoznatljivog trocilindarskog motora od 660 kubika.

Preuređeni motor sada ima maksimalnu snagu od 95 KS na 11.250 obrtaja i 69 Nm obrtnog momenta na 12.650 o/min, nudeći besprekornu, brzu i linearnu isporuku snage u čitavom spektru.Sa povećanjem snage od 17% i povećanjem obrtnog momenta od 9% u poređenju sa modelom Trident (koji takođe koristi isti motor), Daytona 660 dolazi opremljen novim 3-u-1 izduvnim sistemom koji donosi prepoznatljiv i nepogrešiv sportski zvuk.

Šasija novog motocikla je opisana kao dobro izbalansirana, u kombinaciji sa agilnim sportskim upravljanjem i osigurava nepogrešivo iskustvo vožnje. Showa obrnute viljuške sa velikim klipom od 41 mm, Showa podesivi mono-amortizer RSU i radijalne kočnice sa četiri klipa sa dvostrukim diskovima od 310 mm i pletenim kočionim linijama poboljšavaju performanse ove mašine. Michelin Power 6 gume dodatno doprinose izuzetnom kvalitetu vožnje.Sa dizajnom prilagođenim vozaču, Daytona 660 ima visinu sedišta od 810 mm. Tehnologija fokusirana na vozača uključuje tri režima vožnje (Sport, Road i Rain) koji optimizuju odziv gasa i podešavanja kontrole proklizavanja, zajedno sa sistemom upozorenja o usporavanju u slučaju nužde koji aktivira svetla opasnosti tokom jakog kočenja.

Multifunkcionalni instrumenti motocikla uključuju TFT ekran u boji integrisan u belo-crni LCD ekran, kompatibilan sa My Triumph Connectivity sistemom. Ovaj sistem donosi navigaciju, interakciju sa telefonom i kontrolu muzike, a sve to je lako dostupno preko razvodnog uređaja za dodatnu pogodnost tokom vožnje.DNK ikonskog dizajna Daytone dobija svežu interpretaciju sa smelim i agresivnim stavom, naglašenim karakterističnim dvostrukim LED farovima i minimalnom karoserijom. Tri dostupne opcije boja imaju upečatljivu "660" grafiku, koja doprinosi privlačnosti motocikla.

Kao što se očekuje od Triumpha, Daytona 660 nudi više od 30 originalnih dodataka, omogućavajući vozačima da prilagode svoj bicikl za poboljšane performanse, udobnost, stil i praktičnost.Sa servisnim intervalom od 16.000 km, dvogodišnjom neograničenom garancijom na kilometražu i jakim preostalim vrednostima, Triumph obezbeđuje konkurentne troškove vlasništva.

Što se cene tiče, ona još uvek nije poznata.

Tagovi: triumph, michelin