Yamaha predstavila MT-09 za 2024.

Noviteti | 16:31 26.02.2024.

Otkrivena je ažurirana Yamaha MT-09 za 2024.

MT-09 je jedan od najprodavanijih nejked motocikala širom sveta jer nudi performanse, malu težinu, stil (iako kontroverzan) u pristupačnom pakovanju. Yamaha ne miruje na lovorikama, pa je ažurirala svoj model za ovu godinu, koji sada može da se pohvali poboljšanom tehnologijom, novim komponentama šasije i stilskim podešavanjima.

Najočiglednije ažuriranje je promena stila u odnosu na 2021, kada je ovakva promena poslednji put urađena. Međutim, poslednje ažuriranje farova nije bilo toplo primljeno, a vozači su ili voleli ili potpuno mrzeli pomenuti izgled.Za 2024. sada imamo pravougaoni LED far, dok su sa strane sa dve LED pozicije. U stvari, cela jedinica je promenjena, a Yamaha navodi da novi izgled više odgovara linijama rezervoara za gorivo.

Govoreći o rezervoaru, Yamaha je takođe preradila svoj stil kako bi bio oštriji sa više definisanim ivicama za bolju poziciju za vožnju. Imamo i otvore za zvuk, ali ne za emitovanje muzike, već za više indukcije provuče iz usisnika vazduha. Sama vazdušna kutija ima revidirane usisne trube kako bi se smanjili visokofrekventni zvukovi uz održavanje linearnog odziva gasa.Ostale revizije uključuju novi radijalno postavljen Brembo glavni cilindar prednje kočnice, revidiranu poziciju za vožnju, novu zadnju kočnicu i ručice menjača, podeljena sedišta (konačno), revidirane postavke viljuške i novi zadnji amortizer za koji se kaže da pruža dinamičniji osećaj u krivinama.

Tagovi: Yamaha