Lansiran Pirelli Scorpion III, na tržištu od 2024.

Oprema i delovi | 16:10 12.10.2023.

Treća generacija Pirelli Scorpion ulično-enduro gume je lansirana i očekuje se da na tržišta stigne tokom 2024. godine.

Nova Pirelli Scorpion Trail III guma je pre svega namenjena vozačima koji stavljaju prioritet na vožnju po putevima, ali takođe uživaju u nešto lakšem ofroudu.

Nova guma nudi "unapređene upravljačke karakteristike na putu", kako tvrdi Pirelli, kao i poboljšano opšte prianjanje i bolje performanse u vlažnim uslovima. Pirelli se takođe fokusirao na izdržljivost pod visokim opterećenjem, kao i otpornost na habanje u ofroud situacijama. Ofroud je takođe fokus onoga što Pirelli opisuje kao "agresivan" dezen gazećeg sloja.

Što se tiče motocikala na koje je nova Scorpion Trail III guma usmerena, Pirelli navodi da su to mašine srednje i veće zapremine (Pirelli navodi 400+ kubika) s 19-inčnim ili 21-inčnim prednjim gumama; ovi parametri se smatraju pokazateljima sposobnosti motocikla da se nosi sa dugim putovanjima i ofroud sekcijama.

Iako će početno lansiranje Pirelli Scorpion III serije biti u januaru 2024, 17-inčna prednja i zadnja guma za krosover motocikle će kompletirati Scorpion Trail III seriju kasnije tokom godine.


Scorpion je dugogodišnji naziv Pirelli guma koje su pogodne za ofroud vožnju, kako u svetu dvotočkaša, tako i u svetu četvorotočkaša. U ovom drugom svetu, Pirelli je jedini dobavljač guma za Svetsko prvenstvo u reliju od 2020. godine i ima bogatu istoriju sa brendovima poput Lancije u sedamdesetim i osamdesetim godinama, te Subarua u devedesetim i dvehiljaditim godinama.

U svetu dvotočkaša, Pirelli je ove godine proslavio svoje 80. i 81. titule šampiona u Motokros svetskom prvenstvu, zahvaljujući vozaču GasGasa tima, Horhe Pradu i Andrei Adamu iz KTM-a u MX2 klasi. Na nedavnom Motokrosu nacija, Maksim Reno na Yamahi je s Pirelli gumama stigao do pobede, dajući tako svoj doprinos ukupnoj pobedi tima Francuske.

 

Tagovi: gasgas, ktm