Najbolji motokros brendovi izabrali Dunlop Geomax MX34

Oprema i delovi | 18:01 16.01.2024.

Narednu generaciju MX pneumatika srednje mekoće, Dunlop Geomax MX34, izabrala su tri istaknuta motokrosa proizvođača kao standardnu originalnu opremu na svojim fabričkim motorima. Nakon njihovog prošlogodišnjeg izbora Geomax MX33, najnoviji Geomax asortiman su odabrali KTM, GasGas i Husqvarna, učvršćujući Dunlopovo kontinuirano partnerstvo sa proizvođačima koji se takmiče na najvišem nivou takmičenja u motokrosu.

Geomax MX34 će se naći na KTM 450 SX-F Factoy Edition, GasGas MC 450F Factory Edition i Husqvarna FC 450 Rockstar Edition, koji dele isti dizajn šasije i nezaobilaznu timsku grafiku kao i motocikli koje koriste njihovi fabrički trkački timovi u AMA superkros šampionatu, koji je počeo ranije ovog meseca.

Motocikli iz fabričkog izdanja su poboljšani novim dodacima i tehnologijama koje donose više u poređenju sa svojim prethodnicima. Cilj je da se performanse podignu na još viši nivo i da se vozači dovedu što je moguće bliže profesionalnom nivou, uz podršku Dunlopovog pneumatika.Dunlop Geomax MX34 obezbeđuje poboljšane performanse u krivinama i kontrolu prednjeg i zadnjeg klizanja u odnosu na Geomax MX33.
To za posledicu ima stabilnost na pravcu i kontrolu u krivinama koje su od ključne važnosti za vozače da se najbolje ponašaju u superkros takmičenju. Nova šara zadnjeg pneumatika omogućava vozačima da samouvereno ubrzavaju na mekim, blatnjavim i srednjim stazama. Dodatak tome je nova generacija Progressive Cornering Block tehnologije (PCBT), koja omogućava superiornu apsorpciju i poboljšan kontakt sa tlom za optimalnu vuču i performanse.

Migel Moraiš, menadžer kompanije Dunlop za EMEA tražišta je izjavio sledeće: "Oduševljeni smo što je Geomax MX34 izabrana kao originalna oprema za fabričko izdanje KTM, Husqvarna i GasGas motocikala. Oduševljeni smo što možemo ponuditi vozačima i timovima gumu koja pruža stabilnost i samopouzdanje u nizu uslova, osnažujući ih da daju sve od sebe na stazi tokom predstojeće takmičarske godine."Većina vozača koji se takmiče u AMA superkros šampionatu 2024. izabrala je Dunlop Geomax asortiman, nastavljajući da potvrđuje Dunlop kao preferiranu opciju guma među najboljim vozačima.
U međuvremenu, Dunlop želi da nastavi niz osvajanja svake AMA Supercross i Pro Motocross titule od 2010. godine i u novoj sezoni.

Kako se bliži FIM svetsko prvenstvo u motokrosu, koje počinje u Argentini 10. marta, raste očekivanje da Geomax MX34 nastavi svoje snažne performanse na globalnoj motokros sceni.

Tagovi: dunlop, husqvarna, gasgas, ktm