Shoei lansirao specijalnu kacigu posvećenu Marku Markesu

Oprema i delovi | 09:27 26.04.2023.

Mark Markes, šestostruki šampion MotoGP-a, zaradio je titulu "Kralja staze u Ostinu" zbog svoje nepobedive forme na tlu SAD.

Uprkos tome što je pretrpeo slomljenu nadlakticu i imao nekoliko operacija 2020. godine, Markez je ponovo pobedio na stazi u glavno gradu Teksasa 2021. godine.

U čast pobedničkog rekorda Španca, Shoei je napravio ograničenu seriju Z-8 kacige sa American Spirit grafikom.

Specijalna grafika, koju je Markes nosio tokom trke za veliku nagradu Amerike prošle godine, sadrži kombinaciju crvene, bele i plave boje, zvezde i pruge integrisane u dizajn, i Markesov broj 93 ukrašen sa obe strane kacige.Kaciga je zasnovana na višenamenskoj Z-8 (RF-1400) kacigi, koji se može pohvaliti dodatnom udobnošću i pristupačnom cenom srednjeg ranga, što je čini odličnom opcijom za drumsku vožnju.

Z-8 je nedavno ažuriran novim poboljšanim sistemom ventilacije i novim mehanizmom za zaključavanje vizira, što je čini savršenom svestranom kacigom. Uz to, GP American Spirit grafika se savršeno uklapa u model Z-8.Shoei će izdati ograničenu seriju kacige u julu ove godine. sa ograničenim porudžbinama otvorenima do avgusta. Trkačka replika će biti dostupna u veličinama S (55 cm), M (57 cm), L (59 cm), XL (61 cm) i XXL ( 63 cm) po ceni od oko 500 evra.

Tagovi: markez, motogp