CFMOTO sprema električni off-road motocikl

Strane vesti | 13:50 19.10.2023.

Kratki teaser video sa bivšim profesionalnim trkačem i freestajlerom Ronijem Rennerom otkrio je planove kompanije CFMOTO da lansira električni motocikl za off-road vožnju.

 

Prvi off-road motocikl kompanije CFMoto je na putu i radi se o električnom modelu. CFMOTO se priprema da zvanično lansira svoj prvi motocikl za off-road, ali umesto da se priključi trci sa unutrašnjim sagorevanjem, kineski brend ide direktno na električni pogon.

 

Novi motocikl za off-road pod nazivom EVMX kompanije CFMOTO prikazan je u video snimku sa kamuflažnim izgledom, a u videu je učestvovao FMX zvezda i bivši profesionalni trkač motokrosa, Roni Renner. Izgleda da je Renner izabran od strane CFMOTO Global i CFMOTO USA kao ambasador brenda.


Još uvek ne znamo nikakve tehničke detalje o EVMX-u, ali postoji očigledan nedostatak hladnjaka, što ukazuje da će baterije koristiti vazdušno hlađenje. Nijedan od kadrova u videu ne olakšava dešifrovanje materijala koji se koristi za šasiju, iako veze CFMOTO i KTM-a sugerišu da je čelični ram u pitanju.Prelazak na električni pogon za CFMOTO znači suočavanje sa konkurencijom kao što je Stark Varg.

 

Španski model Varg je možda najpoznatiji električni model za vožnju po neuređenim terenima, nedavno je počeo da isporučuje svoje modele a privukao je pažnju kada je pre dve godine najavljen sa snagom od 80 konjskih snaga, što je daleko više od bilo kog modela sa unutrašnjim sagorevanjem od 450 kubika. Stark je čak uspeo da natera Kena Roczena da vozi model Varg na supercross stazi prošle godine, dok je Nemac bio između svojih ugovora sa HRC i Suzukijem.

Sa druge strane CFMOTO je mnogo veći proizvođač od Starka, sa rastućim spiskom motocikala  kao i svojim saradnjama sa brendovima kao što je KTM i nedavno uspostavljenom saradnjom s Yamahom.

CFMOTO motokros projekat je takođe dodatna potvrda kompanijinog sve većeg interesovanja za sportske motocikle i takmičenje. 

Tagovi: cfmoto, ktm, suzuki