Husqvarna Norden 901 dobio novo izdanje

Strane vesti | 10:30 18.10.2023.

Husqvarna sa ponosom predstavlja novo izdanje svog Norden 901 modela. U pitanju je vrhunski avanturistički motocikl koji obećava poboljšane performanse i bezbednost. Od svog prvog izdanja 2021. godine, Norden 901 je osvojio srca ljubitelja avanture širom sveta, nudeći savršenu platformu za vozače da istražuju svet pod njihovim uslovima.

Norden 901 za 2024. godinu zadržava svoj isprobani paralelni tvin motor od 889 kubika, poznat po svojim robusnim performansama. U kombinaciji sa laganim čeličnim rešetkastim okvirom, WP APEX ogibljenjem i više režima vožnje, ovaj motocikl nastavlja da pruža izuzetan komfor, posebno tokom dužih putovanja kroz neravne i izazovne terene.

Posebno staknuto poboljšanje je kontrola proklizavanja motocikla u krivinama (MTC), osetljiva na ugao nagiba, koja sada ima deset nivoa podešavanja proklizavanja zadnjih točkova kada je aktiviran opcioni režim Explorer režim. Ova funkcija služi vozačima svih nivoa veština, omogućavajući iskusnim avanturistima da se samouvereno kreću kroz krivine, dok početnicima pruža dodatnu vuču na nepredvidivom terenu.Norden 901 uvodi nekoliko novih funkcija, uključujući zgodan USB port, svetla upozorenja za opasnost za hitne situacije i izduvni sistem koji je u skladu sa Euro 5+ propisima.

Vrhunski kvalitet izrade Norden 901 dolazi do izražaja kroz pažljivo odabrane komponente. Opremljen Pirelli Scorpion Ralli STR gumama, Bosch ABS sistemom, PASC kvačilom i uz više režima vožnje, obećava neuporedivo iskustvo.Ključne tehničke karakteristike Norden 901 za 2024. uključuju ažuriranu sivu i žutu grafiku za prepoznatljiv izgled, napredni izduvni sistem s Euro 5+ standardom, USB port na bočnoj kontrolnoj tabli i sistem upozorenja na opasnost
. Čelični ram motocikla od hrom-molibdena sa motorom kao napregnutim elementom osigurava strukturalni integritet.

Paralelni tvin agregat od 889 kubika isporučuje maksimalnu snagu od 105 KS i obrtni moment od 100 Nm, dok podesivo WP APEX ogibljenje garantuje izuzetnu udobnost na putu i ​​van njega. Dostupna su četiri režima vožnje (Street, Rain, Offroad i opcioni Explorer), koji obezbeđuju svestranost, a ride-by-wire sistem nudi podesiv odziv u režimu Explorer. Norden 901 takođe dolazi sa standardnom funkcijom Easy Shift, postižući ravnotežu između performansi na putu i ​​van njega.Štaviše, veliki rezervoar za gorivo od 19 litara proširuje domet na neverovatnih 400 km, omogućavajući duže avanture bez čestih zaustavljanja za dopunu goriva. Dostupna je opciona jedinica za povezivanje koja nudi TbT+ navigaciju, mogućnosti telefonskog poziva i izbor muzike direktno sa pametnog telefona vozača.

Tagovi: husqvarna, offroad