KTM lansirao ograničenu seriju 450 Rally Replica za 2024.

Strane vesti | 16:52 12.09.2023.

Ograničeno izdanje KTM 890 Adventure R Rally nije jedini ofroud fokusirani motocikl u portfoliju austrijske firme za 2024. godinu. Tu će se naći i nova takmičarska 450 Rally Replice, koja će privatnim trkačima pružiti hardver neophodan za najteže na staze sveta.

Pokreće ga jednocilindarski SOHC motor od 450 kubika, uparen sa Pankl šestostepenim menjačem (tehnologija koju koristi Red Bull KTM fabrički tim). Rally Replica model su testirali i odobrili KTM-ovi vrhunski trkački talenti, uključujući ovogodišnjeg pobednika Dakar relija, Kevin Benavides.

Prethodne verzije Rally Replica trkale su se do uspeha na svetskoj sceni, a ova najnovija mašina obećava skromnu težinu od 139 kg, uz udobnu ergonomiju, udobno sedište i komponente razvijene na mučnim sušnim i kamenitim terenima kako bi se obezbedile najbolje performanse tokom najzahtevnijih takmičenja.

 "KTM 450 Ralli Replica je produžetak našeg fabričkog razvojnog programa i izbor je brojnih vozača u njihovoj potrazi da ili samo završe reli trke kao što je Dakar, ili postignu rezultate dostojne profesionalaca", rekao je Stefan Huber, tehnički menadžer KTM-ove reli divizije. "Ovaj model se obično brzo rasproda i lepo je videti ih kako se bore na relijima širom sveta."

 Razlog zašto će se ovi motocikli verovatno brzo rasprodati je taj što će biti ograničeni na samo 80 jedinica za narednu godinu. Motor je smešten u čeličnu šasiju razvijenu za takmičenje, sa agresivnom zvučnom podlogom koju obezbeđuje trkački Akrapovič izduvni sistem.

Prepreke se savlađuju uz pomoć seta 48mm WP Xact Pro viljuški zatvorenih kertridža, uz potpuno podesivi amortizer.

 

Tagovi: ktm, Akrapovič