Nova Honda CRF1100L Africa Twin stigla u Evropu

Strane vesti | 09:51 09.10.2023.

U dugo očekivanom potezu, Honda Motors Europe je pre nekoliko dana predstavila CRF1100L Africa Twin i CRF1100L Africa Twin Adventure Sports modele u izdanju za 2024. godinu.

Dva nova modela nisu razočarala i donose značajne novine.

Poboljšanja agregata

Jedno od izuzetnih poboljšanja je u srcu ovih avanturističkih motocikala. Omiljena paralelna tvin jedinica i dalje ima zapreminu od 1.084 kubika, osiguravajući kontinuitet u kultnim performansama Africa Twin motocikla.

Međutim, Honda je preduzela značajna podešavanja za modele za 2024. Vozači sada mogu da uživaju u povećanju obrtnog momenta. Na raspolaganju je 112 Nm na 5.500 o/min, što je značajno poboljšanje u poređenju sa prethodnom iteracijom koja je maksimalni obrtni moment isporučivala na 6.250 obrtaja.

Odnos kompresije  je sada prilagođen na 10,5:1, fino podešava vreme ventila, optimizuje usisne otvore i prerađuje podešavanja kontrolne jedinice motora (ECU) za sveukupnu nadogradnju performansi. Ove modifikacije se primenjuju na celokupnu CRF1100L Africa Twin liniju za 2024.Ogibljenje i upravljačke karakteristike

Honda je standardnom modelu donela Showa EERA poluaktivno ogibljenje, koje je ranije bilo rezervisano za model Adventure Sports.

Pored toga, Metzeler Karoo Street pneumatici su sad standardni, obećavajući poboljšane performanse na putu. Veće vetrobransko staklo podesivo u pet smerova, kao i redizajnirani prednji oklop, dodatno poboljšavaju iskustvo u vožnji.Ekskluzivne nadogradnje za Adventure Sports varijantu

CRF1100L Africa Twin Adventure Sports dobija značajnije sređivanje, kako bi što bolje zadovoljio potrebe vozača koji preferiraju drumske avanture. Značajne promene uključuju novi prednji točak od 19 inča, širu prednju gumu i smanjenje hoda vešanja za 20 mm.

Showa EERA polu-aktivno ogibljenje je sada standardna karakteristika, osiguravajući vrhunsku prilagodljivost različitim terenima. Honda je takođe preradila prednji oklop i uvela deblje sedište sa jastukom od uretanske pene za povećanu udobnost na dužim putovanjima.Poboljšana dostupnost

Za vozače koji traže nižu visinu sedišta, Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports odgovara na poziv promenom na prednji točak od 19 inča. Ova modifikacija ne samo da snižava centar gravitacije, već i smanjuje visinu sedišta, poboljšavajući pristupačnost.

Opcije visine sedišta se kreću od 835 mm do 855 mm, a opcioni dodatak niskog sedišta može je dodatno smanjiti na 795 mm. Vredi napomenuti da visina sedišta za standardni Africa Twin ostaje nepromenjena.Boja i karakteristike

Nova Honda CRF1100L Africa Twin će biti dostupna u Grand Prix crvenoj i Ballistic mat crnoj metalik boji. Varijanta sa Showa EERA ogibljenjem pruža vozačima dodatni izbor boja Pearl Glare belu i Glint Wave metalik plavu. Uz to, tu su grejači ručica i standardna utičnica.

U međuvremenu, Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports nudi dve različite opcije boja: Ballistic mat crna metalik ili Pearl Glare belu.
 

Tagovi: metzeler, honda