Spremite svoje skutere za Vespa World Days 2024

Strane vesti | 16:50 20.11.2023.

Vespa World Days događaj će se održati i naredne godine, a poznato je i kad tačno. Od 18. do 21. aprila 2024. naredna godina čeka nas značajna prekretnica ne samo za brend Vespa već i za Piaggio grupu u celini.

Pontedera, rodno mesto svetski poznatog brenda skutera, će videti veliki broj Vespi koji će se pridružiti proslavi sledeće godine. Prošlo je sto godina od otvaranja fabrike u ovom italijanskom gradiću, a pored stogodišnjice prve fabrike, sledeće godine se slavi i 140. godišnjica Piaggio grupe, osnovane 1884. godine.

Manifestacija Vespa World Days će sledeće godine proslaviti i 70 godina postojanja. Sedam decenija vrednih okupljanja onih koji su strastveni u vezi sa svojim skuterima se nastavljaju, a događaji postaju sve veći i veličanstveniji. Uobičajeni događaji će biti održani sledeće godine, ali sa većim prizvukom zahvaljujući jubiljima koje će grupa Piaggio, brend Vespa i sam događaj proslaviti.



Prve Vespe su napravljene u Pontederi, a za Vespa World Days, posetioci događaja se podstiču da krenu na put i vrate se tamo gde je sve počelo. U propremi je posebna vožnja, kao i prethodnih godina. Vespa Trofej biće posvećen onima koji do Pontedere stignu svojim voljenim skuterima. Kontrolni punktovi će biti postavljeni za dodelu pečata za prolaz vozačima koji putuju.

Takođe, Elegance Competition je ponovo na rasporedu. Od učesnika se očekuje da se obuku što bolje i u odeći koja im najviše odgovara. I vozač i skuter će biti ocenjeni do najpromišljenijih i najdubljih detalja. Od pobednika se očekuje da budu najelegantniji i najsjajniji.

Nakon toga, tokom Vespa World Days 2024, biće organizovane i ture na kojima će posetioci događaja odlaziti iz sela, a zatim u muzeje, prirodne znamenitosti i gastronomska iskustva koja su dostupna u okolini.

Biće organizovana i velika parada na kojoj će se 20. aprila 2024. kroz Pontederu provozati ljubitelji Vespe.

Tagovi: vespa, piaggio