Akosta će se pre ili kasnije boriti za titulu, smatra Mark Markes

MotoGP | 16:20 19.02.2024.

Mark Markes veruje da je samo pitanje vremena kada će vozač GasGas Tech3 tima, Pedro Akosta, početi da se bori za šampionat s obzirom na njegovu brzu adaptaciju na MotoGP motocikl.

Jedan od najperspektivnijih vozača koji je tokom poslednjih godina stigao u premijernu klasu, Akosta će imati svoj dugo očekivani debi narednog meseca, sa samo 19 godina.

Španac je već privukao pažnju svojim nastupima u mlađim klasama, osvojivši Moto3 titulu u svojoj početničkoj sezoni 2021. i trebalo mu je samo dve godine da ponovi taj uspeh u Moto2.

Ali jednako impresivna je bila njegova brzina na predsezonskom testu prošlog vikenda u Sepangu na KTM RC16, jer je završio manje od desetinke iza vozača fabričkog tima Breda Bindera na devetom mestu.

Iako je, kao MotoGP debitant, dobio tri dodatna dana na malezijskoj stazi, mnogi od njegovih rivala smatraju da Akosta već počinje da pokazuje brzinu i zrelost daleko iznad svojih godina.

Šestostruki šampion MotoGP-a, Mark Markes je Španca označio kao "supertalenta", nakon što je pažljivo pratio njegov napredak na Sepangu i veruje da će biti sposoban da se "pre ili kasnije" bori za titulu.

"Očekujem da bude veoma brz tokom sezone", rekao je Markes o Akosti. "Nešto poput Fabija Kvartarara u svojoj prvoj MotoGP sezoni, 2019."

"On je brz, izuzetan talenat. Možda će mu trebati više ili manje vremena, ali on će se pre ili kasnije boriti za titulu."

Tagovi: gasgas, ktm, motogp