Kračlou će nastupiti na tri trke u 2024.

MotoGP | 17:00 04.12.2023.

Nakon samo jednog nastupa s pozivnicom u 2023, probni vozač Yamahe, Kal Kračlou, kaže da će naredne sezone najverovatnije nastupiti na tri MotoGP trke.

Revidirani MotoGP sistem koncesija znači da Yamaha i Honda sada imaju do šest pozivnica.

Ali trostruki pobednik MotoGP trke, Kračlou, koji se pridružio Yamahi kao probni vozač krajem 2020, kaže da se japanski tim trenutno drži starog maksimuma od tri.

"Sve je prilično novo. Sa novim pravilima, postoji mnogo različitih scenarija koji bi mogli da se dogode"
, rekao je Kračlou.

"Ali već smo imali plan da ću najverovatnije odraditi tri nastupa s pozivnicom. Mislim da više od toga neću. Ali stvari se menjaju, kako se menjaju pravila!"

"Dva nastupa su već poznata, dok je treći još u pregovorima jer ja lično nisam za taj nastup! Tako da pokušavamo da to malo promenimo."

Kračlou je 2023. nastupio na Yamahinom domaćem događaju u Japanu, tj. na stazi Motegi.

Pored udvostručavanja broja potencijalnih pozivnica, "D" rangiranje koncesije za Yamahu i Hondu takođe omogućava dodatno testiranje guma, privatno testiranje sa vozačima i testiranje na bilo kojoj stazi u gran pri kalendaru.

Ali Kračlou smatra da je trenutno najveći problem za Yamahu nedostatak satelitskog tima, pri čemu svaki drugi proizvođač MotoGP-a ima najmanje četiri motocikla na stazi.

"Ono što Yamahi nedostaje je još motocikala na stazi", r
ekao je Kračlou. Ostali proizvođači su tu u velikoj prednosti, a nadam se da će sledeće godine situacija biti bolja po tom pitanju."

Kračlou je bio 20. najbrži na testu u Valensiji.

Tagovi: Yamaha, honda, motogp