Markes je u tridesetim, teže mu je da se prilagodi

MotoGP | 16:30 23.02.2024.

Prilagođavanje Marka Markesa na Ducati može biti izazovniji proces zbog njegovih godina, smatra Sajmon Krafar, nekadašnji gran pri i WSBK vozač.

Markez je proveo 11 sezona vozeći za Hondu, osvojivši osam svetskih šampionata.

Ali pridružio se Gresiniju da bi vozio godinu dana star Ducati, nadajući se da će na italijanskom motociklu biti konkurentniji.

"Sada je u 30-im godinama", upozorio je Novozelanđanin.

"Iz sopstvenog iskustva, znam da je teže prilagoditi se novoj mašini u određenim godinama. Što ste mlađi, brže se navikavate na nove motocikle, pneumatike, podešavanja."

"Ima poteškoća da promeni dosadašnji stil vožnje, ali ne sumnjam da će to učiniti!"

Markez, star 31 godinu, imao je prilično skromnu predsezonu kroz Sepang i Katar, nakon što je blistao na postsezonskom testu u Valensiji na svom debiju na Ducati motociklu.

Njegov pad - njegov prvi na Ducatiju - u poslednjem satu poslednjeg dana testiranja mogao bi se protumačiti kao Markes koji je pronašao više samopouzdanja da se približi granici svog novog motocikla.

Krafar je poslednjeg dana testa rekao: "Kad god dođe vreme za krizu - što je sada, kraj testa, morate sve da sastavite i krenete - možete se osloniti na Marka da će nešto izvući."

"Što se situacija kod Ducati vozača tiče, tu nema problema. Oni poput Aleksa Markesa i Marka Becekija, koji su prošle godine vozili GP22, rekli su da su se osećali bolje na GP23."

Markesov GP23 je motocikl koji su koristili Frančesko Banjaja i Horhe Martin dok su se borili za šampionat prošle godine.

Međutim, fabrički vozač Ducatija, Banjaja, i adut Pramac tima, Martin, sada voze GP24, za koji obojica navode da je bolji u odnosu na prošlogodišnju mašinu.

Tagovi: ducati, markez