Nova pobeda za CFMOTO i Davida Alonsa u Moto3

MotoGP | 11:36 17.04.2024.

Vozač CFMOTO Aspar tima, David Alonso, zabeležio je novu pobedu u Moto3 šampionatu nakon trijumfa u SAD.

Kolumbijac je nastup počeo s pol pozicije, a vodio je trku od početka do kraja. Pokzao je sjajan tempo i uspeo je da stvori prednost već na startu. Nije pružio nikakvu šansu svojim rivalima, a tokom trke je uspeo da stvori prednost od 6 sekunde u odnosu na najbliže pratioce.

Malo po malo, kako su performanse njegovih guma počele da opadaju, prednost je počela da mu se smanjuje, ali Alonso nije dozvolio iznenađenje i na kraju je kroz cilj prošao s pet sekundi prednosti.

Ovom pobedom, vozač CFMOTO Aspar tima, je stigao do drugog trijumfa u sezoni i sada zaostaje svega dva boda za liderom, Danijelom Olgadom, koji je završio na drugom mestu nakon napete borbe za podijum.Pet vozača se borilo za dve preostale pozicije na podijumu. Džoel Kelso i Vejer su doživeli padove dok su jurili za Alonsom, a pad Holanđanina je uticao i na borbu za konačni plasman, jer su Olgado i Jamanaka bili primorani da ga izbegnu.  Incident je omogućio novajliji, Anhelu Pikerasu, da se popne na podijum iako je Olgado pokazao odličan tempo i uspeo je da ga pretekne na ciljnoj liniji.

Drugo mesto je omogućilo Olgadu da zadrži vođstvo u generalnom plasmanu, dok je Pikeras osvojio prvi podijum u svojoj gran pri karijeri. Sve to u trci u kojoj jedan od favorita, Hose Antonio Rueda, koji se kvalifikovao kao drugi, nije mogao da se takmiči nakon što je bio podvrgnut operaciji slepog creva.Drugi vozač CFMOTO Aspar tima, Džoel Esteban, završio je trku na devetom mestu. Startovao je sa šesnaeste pozicije, da bi ga pad drugog vozača ispred njega u prvoj krivini poslao na poslednje mesto. Pored toga, morao je da odradi i kaznu. Međutim, to nije bila prepreka za Estebana, koji se pokazao izuzetno konkurentnim i ponovo je završio među prvih deset. Mladi španski vozač je osvojio bodove na svim trkama na kojima je učestvovao u Moto3 i zauzima deveto mesto u generalnom plasmanu."Nisam očekivao da ću imati ovakav vikend, to je neverovatno. Radili smo iz dana u dan i sanjao sam da ostvarim ovakvu pobedu. Imao sam trenutak krize sa pneumaticima, nije bilo lako, ali sam uspeo. Sezona je pred nama, biće teško, rivali su odlični i zbog toga je svaki poen bitan", poručio je Alonso.

"Start je definitivno mogao da bude bolji, ali sam uspeo da se vratim, krenuo sam napred, a iako nisam uspeo da stignem u prvu grupu, zadovoljan sam postignutim", rekao je Esteban.

Tagovi: cfmoto