Repsol bi mogao da izgubi poverenje u Hondu

MotoGP | 09:41 28.02.2023.

Rikard Hove, španski MotoGP komentator za striming servis DAZN, smatra da bi još jedna teška sezona za Hondu mogla da ima posledice po njeno dugogodišnje partnerstvo s kompanijom Repsol.

Repsol podržava fabrički tim Honde još od 1995. godine, a zajedno su osvojili 15 titula vozača, od kojih je poslednja bila Markesova iz 2019.

Honda je od tada zabeležila svega tri pobede. Sada se Markes, čini se, konačno vratio u formu potrebnuza najviši plasman, pa su sve oči uprte u Španca i njegov RC213V.

Hove je na Tviteru napisao: "Kako ja to vidim… Ako Markes i Mir (ili čak Rins) ne uspeju da se izbore za podijum ili pobedu, sva težina neuspeha će pasti na motocikl."

"Ako se ne približi nivou na kojem su Ducati i Aprilia i ne pruži šansu svojim vozačima da makar budu među prvih 5, izgledi za Markesov uspeh će biti zabrinjavajući."

"Stoga, Repsol, najveći i najstariji sponzor nekog tima u MotoGP, takođe bi mogao da izgubi veru u Hondu, svog dugogodišnjeg partnera."

"Ako Mark pobedi na trci, plasman među prvih 5 je više nego prihvatljiv za Mira. Ako Mark završi peti, šesto/sedmo mesto za Mira ne bi bila katastrofa. I naravno, ako uspe da ostane ispred Markesa, to će biti uspeh."


Ali veće pitanje za Jovea je dugoročna veza između Honde, Repsola i Markes: "Nadajmo se najboljem, za dobro svih i celokupnog šampionata."

Poslednji MotoGP predsezonski test se održava na stazi Portimao od 11. do 12. marta.

Tagovi: aprilia, ducati, honda, motogp