Teška zima za Nakagamija

MotoGP | 11:26 22.11.2022.

Takaki Nakagami je podvrgnut trećoj operaciji kako bi sanirao povredu desne ruke zadobijenu na septembarskoj MotoGP rundi u Aragonu.

Nakagami se zapleo sa Markesom u prvom krugu dok se vozač Repsol Honde borio da kontroliše oštećenje na motociklu koje je pretrpeo kada ga je s leđa udario Fabio Kvartararo.

Povrede tetiva Nakagamijevog domalog i malog prsta zahtevale su operaciju u Barseloni, ali se vozač LCR Honde spremao za nastup na domaćoj rundi u Japanu.

Nakagami je osvojio 20. i poslednje mesto na trci pre nego što je prošao još provera i novu operaciju u Japanu.

To je isključilo Nakagamija iz naredna tri nastupa. Vratio se na finalu sezone u Valensiji, gde je osvojio 14. mesto, a zatim 19. na testu posle trke.

Ali muka zbog povrede još uvek nije završena za vozača koji će naredne godine voziti s Aleksom Rinsom, otkrivajući da je sada prošao treću operaciju:

"Operacija je prošla dobro, ali dolazi teška zima."

Nakagami, koji se povukao iz sezone 2019. kako bi se podvrgnuo dugotrajnoj operaciji da popravi "teško oštećenje hrskavice" na desnom ramenu, sada ima vremena do zvaničnog Sepang testa u februaru da se oporavi.

Naredna sezona će biti Nakagamijeva šesta sezona u premijernoj klasi. Dvostruki pobednik Moto2 trke, koji još uvek traži debitantski MotoGP podijum, u sezoni iza nas nije mogao bolje od sedmog mesta.

 

Tagovi: motogp