WSBK šampion ozbiljno razmišlja o MotoGP-u

MotoGP | 00:36 29.05.2018.

Trostruki WSBK šampion Džonatan Rea je potvrdio da procenjuje ponude koje ima, a koje bi ga naredne godine dovele u MotoGP i to u jednu od fabričkih ekipa.

 

Rea se u WSBK šampionatu trka od 2009. i do sada je osvojio rekordne 59 trke, uz tri titule u poslednje tri sezone.

 

Ugovor koji Severni Irac ima s Kawasakijem ističe na kraju godine, a dve strane vode pregovore o nastavku saradnje. Međutim, njegov menadžer je navodno viđen na gran priju Francuske u Le Manu, gde je razgovarao o potencijalnom prelasku svog klijenta u „premijernu klasu“.

 

Sam Rea je potvrdio da je dobio nekoliko MotoGP ponuda.

 

„U ovom trenutku fokusiran sam na pregovore koje vodim s Kawasakijem“, poručio je on. „Uz to, razmatramo i neke zanimljive ponude koje su stigle iz MotoGP šampionata. Siguran sam da ću pre trke u Brnu (9. i 10. jun) znati u kom smeru se stvari odvijaju

 

Rea, koji u WSBK šampionatu vodi sa 64 poena prednosti je u nekoliko navrata izjavio da bi ozbiljno razmislio o prelasku u MotoGP samo ako je na stolu ponuda fabričke ekipe. On je potvrdio da takva ponuda (ili ponude) u ovom trenutku postoji. 

 

Rea je nastupao na dve MotoGP trke i to za Hondu, kao zamena za Kejsija Stonera. Bilo je to u San Marinu i Aragonu 2012. godine, a na obe trke je završio među 10 najboljih. Prošle godine se pominjao kao mogući naslednik Janonea u Suzukiju, ali je japanski tim na kraju zadržao Italijana u timu.

 

U ovom trenutku, u igri su Ducati, Aprilia, Suzuki, kao i Tech3, koji će po novom ugovoru s KTM-om imati sve privilegije fabričkog tima. Međutim, jedina realna opcija od svih ovih je Tech3. Dobro, tu je i drugo mesto u Hondi, ali je vrlo verovatno da će njega zadržati Pedrosa.

Tagovi: aprilia, ducati, kawasaki, ktm, suzuki, motogp