Viltais Racing Igol vodi Dunlop na podijum trke Bol d'O

Ostale moto trke | 11:00 20.09.2022.

Na 100. godišnjici trke Bol d'Or sva tri najbolja tima su vozila Dunlop gume, uključujući pobednički tim Viltais Racing Igol.


Nakon 24 sata trke na stazi Paul Rikarda u južnoj Francuskoj Dunlop KR slick gume su radile dan i noć, dajući timovima pouzdano i impresivno prianjanje.


Četvrta a ujedno i poslednja trka sezone 2022 bila je veoma neizvesna trka koja je odlučivala o budućim šampionima. Francuski tim "Viltais Racing Igol" došao je kao pobednik nakon što su vozači Florijan Alt, Ervan Nigon i Stiven Odendal prešli 718 krugova. Njihov rezultat na ovoj trci obezbedio im je i treće mesto u generalnom plasmanu što je ujedno i najbolje mesto jednog nezavisnog tima do sada. 


Drugo mesto pripalo je timu "Wojcik Racing Team" dok je trku kao trećeplasirani završio tim "Webike SRC Kawasaki France".

 

Četvrto mesto posle mnogo muke i drame osvojio je tim "F.C.C. TSR Honda". Četvrta pozicija im je ipak bila dovoljna da osvoje svoiju drugu titulu u generalnom plasmanu.


U klasi Superstock pobeda na trci ovog vikenda je pripala je timu "RAC41-Chromeburner", dok je titula u superstock kategoriji otišla je ekipi "Team 18 Sapeurs Pompiers CMS Motostore". Iako su dobar deo trke proveli u boksu zbog mehanički problema drugo mesto na 24 časa Spa i pobeda na 24 časa Le Mana bili su dovoljni za titulu u superstock kategoriji.

 

dunlop gumepodijum 

Tagovi: dunlop, honda, kawasaki