Novi CFMOTO 450MT je spreman za avanturu

Eicma | 16:02 10.11.2023.

CFMOTO je na EICMA sajmu  predstavio prilično impresivan niz noviteta.

Jedan od najiščekivanijih modela je nesumnjivo avanturistički model 450MT, motocikl za čiji razvoj se već dugo znalo. Konačno, ove glasine se mogu zaustaviti, pošto je model predstavljen u punom sjaju na milanskom saju. Hajde da ga upoznamo izbliza.

Sve je počelo sa CFMOTO 450 SR koji je imao svoj globalni debi 2022. Mnogi entuzijasti su od početka znali da će ovaj model biti solidna platforma i utrti put za mnoge buduće mašine. Ranije ove godine, 450NK je izašao na scenu, pružajući vozačima široki spektar opcija. Ovog puta, 450MT je spreman da krene po putevima i stazama, služeći kao najpristupačnija platforma za avanturističko putovanje.CFMOTO 450MT pokreće isti motor koji se nalazi u ostatku linije 450. U pitanju je vodom hlađena paralelna tvin jedinica zapremine 450 kubika, s ubrizgavanjem goriva i 47 KS na raspolaganju.
Smešten je u ram koji pruža poboljšanu ergonomiju za vožnju van puta, a sve to upotpunjeno je prednjom felnom od 21 inča i zadnjom od 17 inča.Što se stila tiče, jasno je videti da je dizajn CFMOTO 450MT inspirisan Dakar trkačima, zajedno sa visokom i mišićavom karoserijom, vertikalno naslaganim LED farovima i robusnim štitnikom od udara. Njegova standardna oprema sugeriše da je više nego spreman da pređe daljinu bez obzira na teren.Kada stigne na tržište, očekuje se da će CFMOTO 450MT postaviti novi standard u segmentu avanturističkih motocikala. U koštac će se uhvatiti s modelima kao što su KTM 390 Adventure, Kawasaki Versys X300, i naravno, nedavno lansirani Royal Enfield Himalayan 452.

Tagovi: cfmoto, kawasaki, ktm