Ducati otvoren za razvoj električnih motocikala malog kapaciteta

Ducati je otkrio da je otvoren za ideju razvoja električnih vozila malog kapaciteta. Uprkos tome što je poslednji od velikih evropskih brendova koji je ušao na ovo tržište, šef prodaje i marketinga italijanske kompanije, Marko Bjondi, nagovestio je interesovanje kompanije za proizvodnju električnih motocikala u segmentu manjeg kapaciteta.

Iako je Ducati poznat po proizvodnji velikih, moćnih motocikala, kompanija priznaje da postoji rastuće tržište za mašine malog kapaciteta i isplativih motocikala. U stvari, BMW, Triumph, KTM, MV Agusta, pa čak i Harley-Davidson su se već povezali sa partnerima za proizvodnju električnih motocikala u ovom segmetu.

Tokom nedavnog intervjua, Bjondi je otkrio da Ducati vidi potencijal u određenim vrstama električnih vozila i da bi kompanija mogla na kraju napraviti svoje prve električne dvotočkaše. Kako je naveo, Ducati veruje da će postojati tržište za električne motocikle maksimalne snage 11 kW (15 KS) i 35 kW (47,5 KS).

Međutim, Bjondi je takođe upozorio da se to neće dogoditi uskoro jer zavisi od toga koliko će se brzo povećati nivo gustine baterije. On je dodao da je Ducati za sada prvenstveno fokusiran na MotoE, što pomaže kompaniji da nauči mnogo o električnoj tehnologiji.

Dok Ducati razmišlja o ulasku na tržište električnih motocikala manjeg kapaciteta, kompanija je odlučna da zadrži svoju premijum poziciju i osnovni etos. Bjondi je naglasio da tehnologija još nije tu, kao i da će motocikli morati da budu male težine i s dometom od najmanje 250 km.

 

Tagovi: agusta, BMW, ducati, ktm, harley, triumph