Ducati otkrio novi Hypermotard 698 Mono

Noviteti | 10:40 06.11.2023.

Samo nekoliko dana nakon što je šokirao svet predstavljanjem jednocilindarskog agregata ultra visokih performansi, Ducati je to ponovo učinio otkrivanjem Hypermotard 698 Mono modela.

Hypermotard 698 Mono ima Superquadro Mono motor, jednocilindarsku jedinicu visokih performansi. Zasnovanu na dvocilindarskom motoru 1299 Panigale, može se pohvaliti s 77,5 KS i impresivnim maksimalnim 10.250 o/min, postavljajući nove standarde za jednocilindarske motore. Ključne komponente, kao što su klip prečnika 116 mm, komora za sagorevanje, titanijumski usisnik, čelični izduvni ventili i Desmodromic distribucija, nasleđene su preko Ducatijeve MotoGP tehnologije.

Motocikl dolazi sa opsežnim elektronskim paketom, koji omogućava i početnicima i iskusnim vozačima da maksimalno iskoriste svoje iskustvo vožnje. Paket uključuje ABS Cornering sa specijalizovanim podešavanjima, Ducati kontrolu proklizavanja (DTC), Ducati Wheelie Control (DVC), kontrolu kočnica motora (EBC), Ducati Power Launch (DPL) i Ducati kvikšifter (DQS). Paket olakšava vozačima da se prilagode vožnji u stilu Supermotarda, istovremeno osiguravajući njihovu bezbednost.Hypermotard 698 Mono je dizajniran da obezbedi precizno upravljanje na asfaltu, kombinujući prednju preciznost Ducati sportskih motocikala sa Supermotard agilnošću. Ova ravnoteža je postignuta kroz specifične dimenzije šasije koje nude neutralniji i komunikativniji prednji kraj u poređenju sa offroad motociklima.

Dizajn motocikla spaja trkačku Supermotard estetiku jednostavnosti, agresivnosti i vizuelne lakoće sa Ducatijevim karakterističnim čistim i sofisticiranim linijama. Odlikuju ga prepoznatljive osobine, kao što su visoko i ravno sedište, visoki prednji blatobran i oštar rep.Motor Superquadro Mono, u srcu Hypermotard 698 Mono, je lagan i kompaktan. Nasledio je nekoliko karakteristika dvocilindarske jedinice 1299 Panigale, uključujući komoru za sagorevanje i Desmodromic distribuciju. Proizvodi maksimalnu snagu od 77,5 KS na 9.750 o/min, sa obrtnim momentom od 6,4 kgm pri 8.000 o/min. Kada je opremljen Termignoni trkačkim auspuhom, njegova snaga na stazi se povećava za 7 KS, dostižući 84,5 KS.Elektronske kontrole motocikla obuhvataju ABS skretanje sa četiri nivoa, omogućavajući kontrolisanu vožnju u stranu, Ducati kontrolu proklizavanja (DTC) sa četiri nivoa, kontrolu kočnica motora (EBC) sa tri nivoa i Ducati Wheelie Control (DVC) sa četiri nivoa. Takođe uključuje Ducati Power Launch (DPL) i Ducati kvikšifter (DQS), doprinoseći poboljšanoj kontroli i bezbednosti vozača.

Šasija Hypermotard 698 Mono naglašava kompaktnost i lakoću, postignutu kroz rešetkasti okvir, livene aluminijumske felne, lagane kočione diskove i podesivu Marzocchi viljušku. Dvostrana zadnja viljuška, dizajniran za progresivno ogibljenje, obezbeđuje precizno upravljanje. Položaj za vožnju je optimizovan za sportsku vožnju, nudeći fleksibilnost za različite stilove.Dizajn motocikla oličava esencijalnu Supermotard trkačku estetiku, integrišući je sa Ducatijevim čistim i sofisticiranim jezikom dizajna. Značajni elementi dizajna uključuju visoko sedlo, kompaktna prednja svetla i LED osvetljenje za moderan i prepoznatljiv izgled.

Hypermotard 698 Mono ima kompaktnu i informativnu kontrolnu tablu sa LCD ekranom od 3,8 inča. Pruža osnovne podatke, uključujući tahometar, brzinu, stepen prenosa i izabrani režim vožnje. Zelena LED lampica označava idealan trenutak za promenu stepena prenosa, dok crvena LED signalizira intervenciju graničnika.Motocikl nudi tri režima snage - High Power, Mid Power i Low Power - omogućavajući vozačima da prilagode reakciju motora svojim željama i uslovima.

Hypermotard 698 Mono uključuje ABS Cornering s četiri nivoa - dva nivoa dizajnirana za upotrebu na stazi. Ovi nivoi nude različite kalibracije za funkcionalnost klizanja po kočnici, poboljšavajući kontrolu vozača tokom agresivnog usporavanja i manevara u krivinama.

Tagovi: ducati, motogp, offroad