Stigla je nova Ducati Scrambler linija

Noviteti | 11:05 14.11.2022.

Poslednja epizoda onlajn serijala Ducati svetskih premijera je prošla u senci EICMA sajma, ali je red da se osvrnemo na novitete naredne generacije.

Za 2023. Ducati Scrambler dolazi u tri varijante: Full Throttle, Icon i Nightshift.

Sva tri modela sada imaju ride-by-wire funkciju i izbor režima vožnje.

Iako se nominalno radi o novoj generaciji, najnoviji Scrambler asortiman je dobio mala tehnička ažuriranja i stilske promene u sva tri modela.

U stvari, serija Scrambler 2023 i dalje ima isti dvocilindarski Desmodue agregat. Kvačilo sada ima osam diskova, koji osiguravaju glatkiju i lakšu promenu stepena prenosa.Uz to, motor je sada 2,5 kg lakši od prethodne generacije što je doprinelo ukupnom gubitku težine od 4 kg.

Ducati je takođe navodi da je novi Scrambler sportskiji zahvaljujući novom zadnjem podramu koji je sada odvojen od glavnog rama, uz lakšu promenu stepena prenosa u vožnji.

Sva tri modela sada sadrže sistem kontrole proklizavanja, kao i dva režima vožnje - Road i Wet, koji su namenjeni vožnji na otvorenom putu, tj. u vlažnim uslovima. Napomenućemo i da je rezervoar za gorivo redizajniran.

Ducati Scrambler Full ThrottleScrambler Full Throttle je "krem de la krem" nove Scrambler linije.

Prvo, to je jedini model u koji ima kvikšifter u standardnom paketu opreme.

Pored toga, model takođe ima broj #62 kao znak za originalni skrembler predstavljen 1962. godine. Tu su sedište sportskog stila, sa GP19 Red/Dark Steath trkačkom grafikom, kraćim prednjim blatobranom, crvenim pločicama na točkovima i Termignoni auspuhom.

Ducati Scrambler NightshiftNightshift nastavlja svoj elegantan dizajn i ergonomiju iz prethodne generacije. Ovaj Scrambler kafe-rejser stila sada ima bočne registarske tablice, minimalistički prednji blatobran i male LED indikatore promene pravca.

Novina za 2023. su potpuno zatamnjene felne, novi upravljač i retrovizori.

Ducati Scrambler IconIcon nudi najviše opcija sređivanja, a od elemenata koji mu se mogu zameniti, pomenućemo kućište fara i blatobrane.

U ponudi je šest novih, uzbudljivih boja i devet grafika. Ergonomski, Icon ima donji upravljač i novo sedište.Tagovi: ducati