Stigla nova Kawasaki Ninja ZX-10RR specijalna verzija

Noviteti | 17:32 12.12.2023.

Kawasaki Ninja je verovatno najuspešnija supersport serija motocikala ikada napravljena. Kultni status ove mašine nikako nije neosnovan, jer čak i danas, Ninja ZX-10RR ostaje jedna od najkonkurentnijih mašina u WSBK šampionatu.

Da bi proslavio ovaj uspeh, Kawasaki je lansirao ultra ograničenu verziju Ninja ZX-10RR modela pod nazivom Winter Test Edition. U prošlosti su postojala zimska testna izdanja superbajkova, koja su obično lansirana krajem godine kada je zima u većini delova severne hemisfere. Međutim, zimsko test izdanje Ninja ZX-10RR iz 2024. je posebno posebno, sa samo 25 jedinica koje će ikada ugledati svetlost dana. Svaki primerak je dizajniralo i pripremilo  tehničko odeljenje WSBK Kawasaki Racing Team-a (KRT), i usklađen je sa rigoroznim standardima japanske ekipe.

Srećni vlasnici ovog posebnog izdanja dobiće motocikoji je obučen u grafiku sličnu onoj na WSBK KRT Ninja test motociklu. Tu je i numerisana pločica na štitniku rezervoara, kao i izduvni sistem iz Akrapoviča. Povrh svega, vlasnici novog motocikla dobiće VIP propusnicu za dve osobe za pristup bilo kojoj rundi WSBK 2024. po svom izboru.Specijalna propusnica vam daje pravo da pristupite padoku u tokom vaše odabrane WSBK runde, kao i VIP pristup gostoprimstvu i boksovima Kawasaki Racing Team-a. Takođe ćete dobiti obilazak KRT boksa sa vodičem i upoznati i pozdraviti trkače tima, Aleksa Louza i Aksela Basanija.

ZX-10RR Winter Test Edition ima 214 konjskih snaga zahvaljujući linijskom četvorocilindarskom motoru od 998 kubika, s vodenim hlađenjem i ubrizgavanjem goriva. Obrtni moment je 112 Nm, tako da vam je obećano nepokolebljivo ubrzanje.
Ostale karakteristike uključuju sveobuhvatan paket elektronike kao što su kvikšifter, kontrola proklizavanja i upravljanje skretanjem. Tu je i Ohlins prigušivač upravljača kako bi se osigurala maksimalna kontrola. Za bolju vožnju na putu, motockl ima ugrađeni tempomat i veliki TFT ekran u punoj boji za praćenje vitalne statistike vožnje.

Naravno, motocikl ovog kalibra donosi odgovarajuću cenu. Ona iznosi 33.000 evra. Od najavljenih 25 jedinica, 10 je rezervisano za francusko tržište.Tagovi: kawasaki, Akrapovič