Novi Akrapovič izduvni sistem za Kawasaki KX450/KX450X

Oprema i delovi | 10:50 04.05.2024.

Najnoviji proizvod kompanije Akrapovič, namenjen ofroudu, je potpuno novi izduvni sistem Evolution Line (Titanium) za modele Kawasaki KX450 i KX450X iz 2024.
 
Nastao u bliskoj saradnji sa trkačkim odeljenjem, ovaj kompletan izduv je inovativnog dizajna koji pomno prati sisteme koji se koriste na najvišem nivou takmičenja i predstavlja najnoviju kreaciju u novoj generaciji Akrapovič izduvnih sistema za terenske motocikle.

Napravljen od laganog titanijuma, sistem je 29,8% (1,3 kg) lakši od standardnog auspuha i ima zaglavlja sa integrisanom rezonantnom komorom i utisnutim Akrapovič logom. Nova tehnologija je razvijena direktno iz Akrapovičevog angažmana u motosportu, sa posebnom tehnikom utiskivanja logotipa na spoljašnji rukav prigušivača, koji je sada veći i u kombinaciji bele i crvene boje. Ova tehnologija obezbeđuje viši temperaturni prag, sa većom izdržljivošću i dužim životnim vekom za proizvod koji će se koristiti u najtežim uslovima.Ova konačna konfiguracija auspuha za Kavasaki KX450/KX450X iz 2024. izabrana je između brojnih prototipova, nakon testiranja na dinamometru i potpune procene na motokros stazi od strane profesionalnog Akrapovič test vozača. Jedan od ciljeva je bio povećanje snage i obrtnog momenta, a to je postignuto povećanjem od 1,9 kW (2,6 KS) na 7.500 o/min i 2,5 Nm na 7.600 o/min u poređenju sa standardnim sistemom.
 
Predviđen za upotrebu samo na takmičarskim stazama zatvorenog tipa, ovaj izduvni sistem ispunjava trenutna ograničenja buke propisane od strane FIM, istovremeno isporučujući dubok trkački zvuk koji pokazuje puls njegovog jednocilindarskog motora. Nije potrebno ponovno mapiranje, a instalacija je izuzetno jednostavna.

Tagovi: kawasaki, Akrapovič