Triumph Bonneville T120 kao omaž Elvisu Prisliju

Noviteti | 13:00 19.06.2024.

Triumph je predstavio specijalnu verziju svog Bonneville T120 modela u čast legende rekenrola, Elvisa Prislija.

Elvis je bio strastveni obožavatelj motocikala, posedovao je nekoliko motocikala, ali je Triumph bio jedan od njegovih omiljenih. Prvi put je vozio T120 1965. koji je bio u vlasništvu njegovog prijatelja Džerija Šilinga. Elvis je bio toliko impresioniran da je odmah naručio T120 za svakog od svojih prijatelja.

Triumph Bonneville T120 Elvis Presley Edition je stilizovan prema Elvisovom "povratničkom specijalu" iz 1968. godine. Kao takav, motocikl ima zlatni natpis "ELVIS" na sličan način kao i ona svetla pozornice, zajedno sa Preslijevim potpisom na vrhu rezervoara. Elvisov amblem "Taking of Business in a Flash" je takođe predstavljen na prednjem blatobranu motocikla.Carnival Red kombinacija boja inspirisana je Bonneville T120 TT koja se pojavljuje u filmi "Stay Away Joe" i Bonneville primercima koji je Prisli poklonio ljudima iz okruženja 1965. godine.

Triumph Bonneville T120 Elvis Presley Edition je ograničen na 925 jedinica, pa je serijski broj laserski ugraviran na stezaljku upravljača sa laserski ugraviranim potpisom Elvisa Prislija. Svaki kupac će dobiti Sony zlatni disk u ekskluzivnoj futroli Elvis Presley and Triumph Motorcycles, koja takođe uključuje sertifikat o autentičnosti, koji su potpisali izvršni direktor kompanije, Nik Blur i Džejmi Salter, osnivač, predsednik i izvršni direktor kompanije ABG, Elvis Presley Enterprises.Cena u Britaniji iznosi 14.495 funti (oko 17.200 evra).

Tagovi: triumph