BMW predstavio takmičarsku mašinu za GS Trofej

Noviteti | 13:00 28.06.2024.

BMW R 1300 GS Trophy Competition model je predsavljen uoči ovogodišnjeg BMW International GS Trofej događaja koji će se održati u Namibiji.

Upravo će nedavno lansirani motocikl biti spreman za ovaj poduhvat.

Ali naravno, to nije nekoliko jednokratnih specijala. Umesto toga, BMW je napravio mašinu što sličniju onoj koju možete kupiti kod svog lokalnog BMW Motorrad dilera.

Novi bokser motor izgleda netaknut i zadržao je sadašnjih 145 KS i 149,2 Nm obrtnog momenta. Osim toga, opremljen je crnim točkovima sa ukrštenim kracima sa eloksiranim felnama i Metzeler Karoo 4 pneumaticima. Ogilbljenje je opremljeno prilagodljivom kontrolom visine za bezbednije i lakše upravljanje.Zaštita za motocikl uključuje zaštitnu šipku motora, štitnik rama, veliku kliznu ploču, štitnik farova, bele produžetke štitnika.

Akrapovič izduvni sistem, podesive ručice menjača i kočnice, GS Vario oslonci za noge vozača, enduro ručice i reli sedište upotpunjuju listu opreme takmičarskog GS-a.GS Trofej se vraća na kontinent gde je počeo 2008. nakon putovanja širom sveta na lokacije kao što su Tajland, Novi Zeland, Mongolija, Albanija itd. Namibija, koja se nalazi na jugozapadnoj obali Afrike, obećava neverovatan pejzaž, a sam BMW Motorrad navodi da bi ovo moglo biti najizazovnije izdanje ikada.Ukupno 60 vozača iz 22 reprezentacije (16 muških, 6 ženskih) takmičiće se za prestižni GS Trofej ove godine, od 15. do 20. septembra. Najuspešniji tim će biti onaj koji je bude najbolje pripremljen, uz najbolji timski rad i najveštije vozače.

Tagovi: metzeler, BMW, Akrapovič