Alpinestars predstavio novu Supertech R10 kacigu

Oprema i delovi | 17:42 20.06.2023.

Alpinestars, renomirani proizvođač moto opreme, nedavno je predstavio svoju najvnoviju trkačku kacigu. Njeno ime je Supertech R10 i dolazi u ograničenom izdanju.

Dizajnirana je i razvijena namenski za MotoGP vozače i kombinuje izvanredne karakteristike kako bi pružala izvanredne performanse u vožnji.

Supertech R10 donosi inovativne dizajnerske elemente, čiji cilj je da izvuku maksimalne performanse. Aerodinamička stabilnost kacige je postignuta kroz pažljivo smanjenje otpora, čime se osiguravam optimalna aerodinamika i provetrenost. Dizajn štitnika brade pruža maksimalnu zaštitu ključne kosti.Napravljena od višeslojnog kompozita i napredne epoksidne smole, Supertech R10 kaciga predstavlja idealni balans snage, mehaničkih performansi i težine. Spoljašnji i unutrašnji materijali su strateški izabrani da pruže maksimalnu zaštitu pri udaru. Donji profil školjke je dizajniran da zaštiti ključnu kost vozača u slučaju teškog sudara.

Aerodinamičku efikasnost i stablinost dodatno naglašavaju trkački spojleri i zakrilca, koji smanjuju otpor vazduha za 4,54%. Kaciga je ima impresivno vidno polje i nudi 220 stepeni lateralnog i 57 steepeni vertikalnog pregleda. Uz to, postavljanje Pinlock 120XLT - 100% Max Vision sočiva je lako i ne zahteva alat.Bezbednost je prioritet, pa tako Supertech R10 ima ECE22.06 homologaciju.

Unutar kacige, EPS pena je inteligentno distribuirana da pruži preciznu apsorpciju u slučaju potrebe.

Svega 200 numerisanih primeraka će se moći kupiti od 10. jula na sajtu kompanije Alpinestars. Sa svojim izvanrednim karakteristika i ekskluzivnim dizajnom, Supertech R10 će nesumnjivo privući pažnju svih profesionalnih vozača, ali i običnih ljubitelja dva točka.

Tagovi: Alpinestars, motogp