Akrapovič predstavio novi izduv za BMW R 1300 GS

Oprema i delovi | 11:40 08.02.2024.

Najnoviji dodatak u Akrapovič asortimanu izduvnih sistema za BMW motocikle je potpuno novi sistem za R 1300 GS.

Ovaj novi slip-on (titanijumski) izduvni sistem je razvijen isključivo za BMW R 1300 GS i obuhvata opsežno razumevanje koje je Akrapovič stekao iz godina iskustva u radu sa BMW GS asortimanom i njegovim bokser motorima. Svet to datira još od prvog izduvnog sistema koji je razvijen za BMW R 1150 GS iz 1999. godine, a od tada je nadograđen kroz naredna izdanja ove kultne serije bavarskog proizvođača.
 
Dvoprotočni prigušivač je napravljen od laganog titanijuma sa ručno rađenim završnim poklopcem od ugljeničnih vlakana, što rezultira uštedom težine od 9,3% u odnosu na standardnu verziju.Napravljen je za poboljšane performanse i poboljšano utišavanje zvuka, koje ublažava uticaj na okolinu dok isporučuje dubok, pun zvuk. Potpuno nova specijalna profilisana površina na prigušivaču daje snagu i izdržljivost, a ugravirani Akrapovič logo stvara kvalitetnu završnu obradu koja prija oku. Ovaj Akrapovič izduvni sistem će takođe biti dostupan u crnoj verziji kao alternativa titanijumskoj završnoj obradi.
 
Performanse su važan atribu, s povećanjem snage i obrtnog momenta za 1,4 kW (1,9 KS) na 7.600 o/min i 4,5 Nm na 2.300 o/min. Ove brojke su dobijene u uzastopnim vožnjama R 1300 GS na dinamometru, koristeći standardni izduvni sistem. S EC/ECE sertifikacijom, izduvni sistem se jednostavno instalira.

 

 

Tagovi: BMW, Akrapovič