Dunlop SportSmart TT impresionirao na novom Suzukiju

Oprema i delovi | 17:20 21.02.2024.

Suzuki je izabrao Dunlop SportSmart TT pneumatik za svoj novi GSX-8R, lansiran u januaru. Guma renomiranog proizvođača je pomogla da se izvuku maksimalne performanse iz novog modela. Lansiranje se dogodilo na stazi Monteblanco, istom mestu koje je Dunlop koristio za lansiranje SportSmart TT pre šest godina.

Suzuki GSX-8R je prvobitno najavljen na EICMA sajmu prošle godine, a zvanično otkriven prošlog meseca. Model je zasnovan na svom prethodniku GSX-8S, ali ima niz ažuriranih funkcija koji mu daju više sportski karakter, a pokreće ga paralelni tvin agregat od 776 kubika

Dizajniran za svestranost u vožnji na putu i ​​na stazi, Dunlop SportSmart TT je stručno pozicioniran da istakne napredne mogućnosti GSX-8R, pri čemu oba proizvoda pokazuju sposobnost uspostavljanja impresivne ravnoteže između sportske vožnje, vožnje na stazi i udobnosti.

Motocikl stvoren za stazu zahteva gumu koja će se na njoj snaći kako treba. U stvari, TT u nazivu gume odnosi se na ’Track Technology’ i označava Dunlopovu posvećenost superiornim performansama na stazi.

Tehnologija NTEC RT SportSmart TT pneumatika omogućava snižavanje zadnjeg pritiska za upotrebu na stazi, dajući bolje prianjanje povećanjem kontaktne površine. U međuvremenu, njegov Speed Vent Tread je uzorak žleba gazećeg sloja koji se otvara i zatvara kada se guma okreće, poboljšavajući rasipanje toplote. Na prednjoj gumi, revidirani dinamički profil kalupa daje retku ravnotežu između nižeg napora upravljanja i optimalnog prianjanja pri skretanju, pružajući poboljšanu povratnu informaciju i samopouzdanje pri kočenju i skretanju.

Suzuki je pozvao 50 novinara iz više od 10 zemalja na testiranje, od kojih su mnogi pozitivno komentarisali ponašanje motocikla sa SportSmart TT gumama, ističući da se ponašanje u krivinama poboljšalo, kao i daje Dunlop guma dala "mnogo više podrške" za motocikl, što rezultira dobrim prianjanjem, stabilnošću i kontrolom prilikom vožnje po asfaltu.

 

Tagovi: dunlop, suzuki