AGV predstavio novu Pista GP RR GHIACCIO kacigu

Oprema i delovi | 14:50 16.02.2024.

AGV Pista GP RR ima verovatno najraznovrsniju listu vlasnika svih modela kaciga. To je osnovni proizvod u svetu uticajnih motociklista i klupskih trkača koji, da ne pominjemo brojne MotoGP i WSBK vozača koji koriste ovu kacigu.

Ali Pista GP RR nije jeftina, i kao takva, ne biste želeli vidite da pola rivala na stazi nosi istu kacigu na koju ste upravo potrošili pola mesečne plate. Ne bojte se, tu je novo ograničeno izdanje - Pista GP RR GHIACCIO.

Direktno prevedeno sa italijanskog, ime kacige znači "led", i to je prikladan naziv za ovaj model ograničenog izdanja, jer blista ledenim nijansama bez obzira iz kojeg je gledate. Ovo se svodi na školjku od 100% karbonskih vlakana, koja ima metalik srebrno-zelenu završnu obradu koja nije viđena ni na jednom drugom Pista GP RR modelu.

Dalji estetski izgled su otvori za vazduh od legure belog metala i Pro spojler od magenta iridijuma, koji dodaje treperenje boje inače ledeno hladnom izgledu.

 Kao i kod bilo koje Pista GP RR, ograničeno izdanje GHIACCIO ispunjava i premašuje standarde homologacije ECE22.06 i FIM. To je ono što dobijate kada kupite tačnu repliku kacige koju koriste zvezde MotoGP-a kao što su Marko Beceki, Luka Marini i Ðoan Mir.

Najbolja kaciga je ona koju zaboravite da je nosite, a to je ono čemu AGV teži sa svim svojim Pista GP RR modelima. Udobnost počinje sa pravim pristajanjem, tako da Pista GP RR ima AGV-ov Adaptive Fit sistem, koji omogućava vozačima da odaberu optimalnu debljinu za gornji deo glave, potiljak i obraze.

 Ne može se zaobići činjenica da nam je vid ograničen kada stavimo kacigu. AGV ima za cilj da ublaži vizuelna ograničenja što je više moguće preko Ultravision optičkog vizir klase 1, debljine 5 mm, koji pruža vidno polje od 190 stepeni.

Pista GP RR GHIACCIO dolazi po ceni od oko 1.800 evra.

 

Tagovi: AGV, motogp