CFMOTO otkrio NK-C22 koncept

Strane vesti | 09:08 16.09.2022.

CFMOTO je otkrio svoj NK-C22 koncept, koji donosi uvid u predstojeću zamenu za roudster model NK linije.

Kompanija je svoj prvi koncept, po imenu SR-C21, predstavila pre godinu dana, a on je u međuvremenu postao 450SR sportski motocikl. NK-C22 je sada otkriven iz dva razloga: kao uvid u narednu generaciju NK liniji i da debituje C-LINK platformu.

Uz NK-C22, CFMOTO je najavio da će u narednoj godini lansirati čak 10 novih modela. Od toga će 4 biti električna. Osnovu buduće električne ponude će činiti C-LINK platforma, koja će omogućiti modelima da međusovno komuniciraju, kako hardverski tako i softverski.


Ipak, najviše pažnje je privukao NK-C22 koncept, svojim agresivnim izgledom koji pokazuje da će stil kompanije biti dalje razvijen na osnovama poznate KTM platforme.Tu je vitak "nos", kojim dominira far aranžman postavljen u obliku slova "Y". Profil nosi gabaritan oklop i jasno izraženu "grbu".

Pomenućemo i SC Project izduv, koji najverovatnije neće biti iskorišćen na proizvodnoj verziji. Uglavnom, izgled je delimično sličan MV Agusta Brutale motociklu.Još uvek nije jasno šta nosi ispod "kože". Aktuelna NK linija je dostupna u varijantama od 300 i 650 kubika, a sa sigurnošću možemo reći da će nova generacija imati i jedinicuod 450 kubika, kakva se nalazi na 450SR. Mesta bi moglo da se nađe i za agregat od 700 kubika sa CL-X.

Iako je NK-C22 dizajnerski prilično upečatljiv, ostaje nam da vidimo koliko elemenata će se naći na proizvodnoj varijanti.

Tako je SR-C21 hvaljen, ali je koncept na kraju razvodnjen u 450SR kakav sada imamo.

Tagovi: agusta, cfmoto, ktm