Ducati najavio off-roud projekat

Strane vesti | 10:50 25.10.2023.

U revolucionarnom potezu, Ducati je najavio ulazak u svet motokrosa.

Posle dve godine razvoja, Ducati se sprema da debituje u prvenstvu Italije u motokrosu sledeće sezone, podižući ulog u takmičarskoj areni za off-road motociklizam.

Ducatijeva odluka da uđe u motokros označava značajnu prekretnicu za kompaniju, odražavajući njenu nepokolebljivu posvećenost pomeranju granica performansi i inovacija.


Strategija naglašava isti princip koji je decenijama izdvajao Ducati u industriji motocikala - filozofiju koja počinje trkama i kulminira stvaranjem proizvodnih modela visokih performansi koji donose radost entuzijastima širom sveta.

Ovaj ambiciozni poduhvat najavljuje višegodišnji projekat koji će dovesti do rođenja sveobuhvatnog asortimana off-road agregata i motocikala.

Ovi modeli će se okupiti pod zastavom Ducatija. Sve počinje od motokrosa.

U srcu Ducatijevog pohoda na off-road je nemilosrdna potraga za laganim dizajnom, vrhunskim komponentama i motorima poznatim po svojim širokim krivuljama isporuke snage. Ducatijevo usvajanje Desmodromic sistema, tehnologije poznate u svetu trka, podiže performanse njegovih terenskih mašina.

Sam sistem, koji se takođe koristi u Ducatijevim proizvodnim motociklima visokih performansi, uključujući MotoGP mašine, izdvaja Ducati kao jedinu kompaniju na svetu koja koristi isti sistem povrata ventila i za trkačke prototipove i za proizvodne modele.


Odluka da se upusti u specijalizovani off-road sektor označava ključni strateški potez za Ducati, koji je omogućen zahvaljujući njegovim izuzetnim dostignućima poslednjih godina. Kompanijin ulazak u motokros učvršćuje njegovu posvećenost istraživanju neistražene teritorije.

Tagovi: ducati, motogp