Dva specijalna modela za BMW-ov stoti rođendan

Strane vesti | 10:02 20.12.2022.

BMW obeležava 100 godina svoje moto divizije lansiranjem specijalnih izdanja R nineT roadstera i R18 kruzera.

Jubilarni modeli su česta pojava, a šef prodaje i brenda BMW-a, dr Aleksander Ver, je o tome već ranije govorio: "Možete očekivati sjajnu zabavu tokom cele godine. I naravno, biće novih motocikala, a možda čak i nekih posebnih verzija koje mi u ovom trenutku nije dozvoljeno da otkrijem."

Prvo će stići R nineT 100 Year Edition, koji će se naći kod dilera u februaru naredne godine. Pokretaće ga isti motor zapremine 1.170 kubika, s 107,3 KS, kakav se nalazi na R1200GS i ostatku retro linije bavarskog proizvođača.

Ono što je novo je kozmetika, sa specijalnim roudsterom koji dobija izvestan broj delova iz opcije 719 i brojne hromirane završne obrade za dodatnu blistavost i dodatnu izdržljivost protiv korozije.

U paketu se nalazi rezervoar za gorivo od 18 litara, koji ima crnu i hromiranu boju, plus dve bele trake. Dobijate i štitnike za kolena poput modela iz prošlosti i specijalne oznake za obeležavanje godišnjice.U kontrastu sa svetlucavim hromom su zatamnjene cevi viljuške i disalica za usis vazduha, sa delovima Opcije 719 uključujući redizajnirane glave cilindra, retrovizore na kraju upravljača, podesive otvore i još mnogo toga.

Takođe dobijate BMW-ov opcioni Comfort paket, što znači grejače ručica, tempomat i još mnogo toga - plus opciju za ugradnju alarmnog sistema ako to želite.

R18 100 Year Edition je skoro ista priča, zadržavajući svoju postojeću mehaniku sada obojenu sličnim crnim, dvostrukim belim oblogama i hromom. Kruzer s bokser agregatom od 1.802 kubika stiže u martu i takođe dobija 100-godišnju značku na rezervoaru, plus crno i tamno crveno sedište za jednu osobu - direktno iz kataloga Option 719.Tu su i hromirane završne obrade na svemu, od okova na upravljaču preko menjača i kućišta motora, do glava cilindra. Čak su i izduvne cevi hromirane, sa specijalnim Akrapovič prigušivačima koji obezbeđuju zvučnu podlogu.

Tagovi: BMW, Akrapovič