Manja verzija BMW R18 snimljena u Australiji

Strane vesti | 13:30 30.10.2023.

Na internetu se pojavilo nekoliko navoda o tome da BMW radi na manjoj varijanti svog R18 kruzera.

Najnovije glasine uključuju slike koje su navodno snimljene u Australiji na kojima se nalazi manji kruzer, "uhvaćen" tokom homologacijskih testova.

Nazvan R12 od strane svetske štampe (ali ne od BMW-a), manji kruzer je očigledno zadržao oblik R18 uključujući far, široki upravljač i prednji deo.

Pouzdani izvori pominju da će R12 biti težak oko 229 kg, i da će imati prednji točak od 19 i zadnji točak od 16 inča. Ovo ga svrstava u istu rang kao i neki Harley-Davidsonov modele. Tu se misli na Nightster, Street Bob i Softail.

Što se tiče snage, priča se da će R12 koristiti isti bokser motor od 1.170 kubika koji pokreće R12 NineT Scrambler. Pomenuta jedinica na raspolaganju ima 95 KS i 110 Nm obrtnog momenta.


Ako se pokaže da je motor ispravan, onda možete očekivati da će i kočnice biti u velikoj meri slične. Prema nemačkim publikacijama, R12 će napred imati duple diskove s ABS-om.

BMW tek treba da pomene bilo šta o R12 ili da prizna njegovo postojanje, ali mi se oslanjamo na onu narodnu - gde ima dima, ima i vatre.

Nadajmo se da će biti udobniji za vožnju od R18.

 

Tagovi: BMW, harley