Procurile fotografije novog Suzuki V-Strom 800

Strane vesti | 12:57 18.09.2023.

Dugo očekivano novo izdanje Suzuki V-Strom 800 motocikla otkriveno je kroz službene fotografije koje su procurile na internet. Ovaj novi dodatak V-Strom liniji obećava iskustvo fokusirano na put, a mi smo saznali detalje.

Ranije ovog leta, nagovestili smo dolazak verzije V-Strom 800DE koja je usmerena na drum, a sada imamo vizuelni uvid u ono što se sprema.

Ove prve zvanične fotografije su se pojavile kroz ažurirane sertifikate u Australiji, posebno za model koji nije DE. Iako većina informacija odražava ono što smo već prikupili, postoje neka intrigantna otkrića zahvaljujući najnovijem izveštaju jednog renomiranog moto portala.Jedna od najuočljivijih promena je prelazak sa žbičanih na kovane felne. Ova izmena ne samo da razlikuje V-Strom 800 od njegovog DE kolege, već i nagoveštava drugačije iskustvo u vožnji.

Uz to, novi model će biti opremljen prednjom 110/80-19 i gumom, u kontrastu s 90/90-21 prednjim pneumatikom modela 800DE.

Štaviše, oštro oko će uočiti razlike u ogibljenju. Iako podaci o sertifikaciji ne ulaze u tehničke detalje, razumno je zaključiti da V-Strom 800 orijentisan na put može imati manji hod ogibljenja u poređenju sa 800DE, sposobnijim za terensku vožnju.Pored toga, fotografije otkrivaju da će se V-Strom 800 odreći štitnika koji definišu DE model. To doprinosi smanjenju težine za 6,8 kg.

Zanimljivo je da standardno uključivanje visokog vetrobranskog stakla, koje je ranije bilo dostupno samo kao dodatna oprema za 800DE, objašnjava povećanje visine od 45 mm navedeno u sertifikatu.

Još informacija očekujemo u narednom periodu.

Tagovi: suzuki